algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

La policia entra a la Universitat

El passat dijous, la UAB va viure uns esdeveniments que no es produïen des de la dictadura franquista. L'entrada de la policia en el recinte universitari és un fet tan greu com la brutalitat de la repressió de la manifestació estudiantil, que protestava per la presència de n'Aznar.

Les imatges que s'han vist aquests dies per la televisió no deixen lloc a dubte. La policia, avui en dia, va vestida de blau a gairebé tots els països d'Europa, a Espanya també, però sembla que encara continuï pensant en gris. El canvi d'indumentària de la policia espanyola no pareix tampoc haver convençut la gent. A la manifestació de divendres per protestar contra l'actuació policial, un dels crits que més se sentien era «Som estudiants, no delinqüents»... com si qualsevol delinqüent sí que fos mereixedor d'un tracte tan exquisit. I és que a l'Estat espanyol, un estat que es diu democràtic i de dret, les agressions i tortures policials són el paronestre de cada dia, encara que el fet que en la majoria de casos es produeixin en la foscor dels calabossos, fa que passin desapercebuts a ulls de l'opinió pública.

El que resulta evident és que si a una cosa no ajuden aquests fets és a convèncer-nos del canvi cap al centre tan proclamat des del govern del PP. És més, aquesta només és una altra mostra de la poca consideració que mereix la universitat pública al govern. Les pujades de taxes, la reducció d'inversions, el foment d'universitats privades o les escasses ajudes que reben els estudiants per tal que la localització geogràfica no sigui un impediment per cursar la carrera desitjada són altres exemples de l'interès per desmantellar la universitat pública.

Des de Sa Sargantana volem fer saber que la protesta per la visita de n'Aznar anava en aquest sentit i les portades que parlaven de «propostes d'independentistes» no són més que una tergiversació dels fets i una forma de deprestigiar l'independentisme.

Sa Sargantana (Associació d'Estudiants Illencs a Barcelona)

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris