algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Catalanofòbia cañí

Interessa de saber a tothom que un setmanari econòmic madrileny informava que «las empresas catalanas invirtieron 139.000 millones (es refereix a l'Amèrica llatina), cifra que resulta más significativa si del total nacional se descuentan las inversiones del sector financiero y bancario y de las grandes empresas de energia y telecomunicaciones. Los catalanes se han APROVECHADO del castellano como idioma común...». -No et fot! Si parlant català som INSOLIDARIS i parlant l'idioma «común» uns APROFITATS, és que volen que parlem l'anglès? Si és així. ja hi estem anant!

Assosseguem-nos: i posem-nos a barrinar que, mentrestant, amb els fons «estructural» i de «cohesió» que en diu la CE, o de solidaritat que en diuen aquí, aportam cada any a Espanya a més a més del que ens tocaria pagar si fóssim tractats com les altres comunitats de l'Estat, 900.000 milions anuals. O sigui, 150.000 pessetes per cap. I que Navarra i Euskadi, segons hi ha entesos que ho proclamen, ho tenen millor fins a l'extrem que tots els ciutadans d'Espanya, hem d'afegir diners als bascs per tal que es pugui seguir dient que pertanyen a l'Estat espanyol. Pensaria que molts lectors deuen estar recordant la dura sentència popular sobre com és el que paga el beure.

El professor Xavier Sala i Martin, premi Joan Carles I d'Economia, i professor de la Columbia University, va ser tan amable d'enviar-nos un e-mail que deia: «El mes de març passat tohom va estar molt content que Universal Studios vingués a Port Aventura, la qual cosa representaria una ENORME inversió per a la zona, milers de lloc de treball, etc. Sabeu quants diners invertiran? 250.000 milions en 15 anys!, és a dir, amb 900.000 milions a l'any podríem fer TRES ampliacions de Port Aventura cada any, i encara ens sobrarien 150.000 milions!».

Havent tractat de Port Aventura que és un lloc divertit, recordem de nou que la nostra mainada ens les canta clares. «-El burro porta càrrega i no se'n sent».

Ermengol Passola

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris