algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Voltor

Zaplana ha cedit a Jaume Matas la propietat del senyal de la TV valenciana a les Balears. Fins a l'aprovació de les lleis de tercers canals l'acord és paper banyat. Quan d'aquí a un mes o dos això hagi passat, els repetidors de Voltor hauran fet la gens subtil passa que separa l'al·legalitat de la il·legalitat. A més, Jordi Pujol estarà quasi obligat a fer el mateix que el seu homòleg valencià. En cas contrari, ens podríem trobar amb l'absurditat que la recepció de TV3 i de Canal 33, des de fa anys normalíssima i amb una bona quota d'audiència a les Illes gràcies a la feina de Voltor, quedàs fora de la llei.

No crec que ni Matas, ni Pujol, ni l'Obra Cultural Balear vulguin arribar a aquesta situació. El xou resultant faria les delícies de la caverna mediàtica madrilenya que prodigaria titulars del tipus: «Pujol invade el espacio comunicacional balear, mientras que el presidente Matas muestra tibieza en su defensa». Perquè no crec que el Govern pogués ser ardent en la lluita contra una il·legalitat mediàtica apreciada per molts de mallorquins, entre ells "per què no?" un bon nombre de votants del PP.

Per no arribar a aquest punt s'ha d'imposar la sensatesa en l'aplicació de l'ordre parlamentària que obliga el Govern balear a fer-se càrrec de la recepció d'aquests canals televisius i a garantir-la, com fa Voltor des de la seva creació. Aquesta entesa de sentit comú no pot permetre dobles lectures sobre les intencions de cada un dels implicats. Matas no pot fer la impressió que l'únic que pretén és «robar» una font d'influència (o d'ingressos, com s'insinua no sé si amb fonament) a l'Obra Cultural Balear. Voltor, si és veritat que no hi tés res a perdre, no ha de mostrar-se excessivament «interessat» en la defensa de les seves posicions. I la Generalitat de Catalunya ha de saber combinar l'agraïment al grup de persones que han fet possible la recepció de TV3 amb el reconeixement que els vents legals bufen ara a favor de Jaume Matas.

Ignor quin acord pot reunir tots aquests requisits, però, si no arriba aviat, ens podríem trobar que el pas de l'al·legalitat a la legalitat en la recepció dels canals valencians i catalans tingués com a única conseqüència que una cosa que no ha estat mai problemàtica ho començàs a ser. I molt, molt més del que ningú no pot desitjar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris