cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

I després de l'explosió, què?

Un grup de gent de Manacor passàrem la matinada de Cap d'Any a Palma. El passeig marítim estava estibat de vehicles, i no ens quedà més remei que aparcar el cotxe en una travessia de l'avinguda Argentina per anar a la discoteca que desitjàvem, a Can Barberà. Haguérem de caminar un bon tros abans de trobar un taxi que ens hi dugués i, per aquesta raó, passàrem per davant de l'antiga cafeteria Cappuccino. Ens quedàrem una mica gelats quan presenciàrem, de ben a prop i enmig de les ombres, els efectes de l'explosió que acabà amb la vida d'un cambrer. La tragèdia hauria pogut tenir unes dimensions incalculables si el local s'hagués trobat ple de gent, com passava sovint.

Dies enrere en tornàrem a parlar una bona estona, d'allò i, de la discussió, ens dedicàrem a cercar en la informació que havia sortit publicada. No deixa de ser sorprenent que només s'apunti una forta acumulació de gas ciutat que, per raons desconegudes, explota.

Els ciutadans (encara que no siguem veïns de Palma i no tinguem gas de Gesa a la nostra casa) tenim dret a ser informats d'un fet tan important com aquest. No saber el que ha passat tres mesos després al Cappuccino només pot tenir dues explicacions:
1) Són uns autèntics incompetents els que investiguen les causes de l'explosió.
2) No ens volen dir el que realment succeí (tal volta per no alarmar tot el veïnat de la zona? Potser per una qüestió d'indemnitzacions?).
Sembla mentida que ens puguin prendre el pèl d'aquesta manera tan grotesca, i que la Delegació del Govern central o el Govern balear no prengui cartes en l'assumpte perquè ens expliquin, d'una vegada, com pot passar una cosa d'aquestes i per què passà. És clar que si Clinton hagués estat en aquells moments prenent un «cappuccino» ja en sabríem bé les causes de l'explosió. Però es veu que la vida de Francisco Córdoba Mandonado, el cambrer de 21 anys que perdé la vida fent feina darrere de la barra, no mereix, ni tan sols, això: saber per què morí.

J. Antoni Galmés. Manacor

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris