algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

David Copperfield

La immensa majoria de mallorquins ara mateix som supervivents de les festes. Per això mateix hem d'extremar la vigilància. És molt freqüent fer un exercici exemplar de contenció en els episodis culminants de les festes i distreure's després durant la sobretaula d'un dinar d'un d'aquests dies que no són ni figa ni raïm, ni festius ni laborables. Es fa un dinar senzill i, en acabat, es treuen quatre dolços d'una manera un poc desganada, com a pensant en una altra cosa; i aquests dolços, sobretot torrons, són els que finalment condueixen a les grans panxades, als grans excessos calorífics. No sé perquè això em recorda l'exemple que quan era nina ens posava una monja: un home, un sant varó, havia mantingut durant tota la seva vida la llibreta dels pecats sense estrenar, mentre que per anotar les virtuts no li bastaven un munt de quaderns d'allò més voluminosos. Però el darrer dia de la seva vida va pecar greument de pensament i encara ara crema al foc etern de l'infern. La monja no volia que aplicàssim a aquests fets luctuosos cap prejudici sobre la justícia i la injustícia. Es tractava d'una descarnada realitat (i els designis de Déu són inescrutables). Però millor o pitjor, amb més o menys centímetres de més, podem dir que ho hem tret. Deu ser el pas del temps, el fet és que cada dia conec més gent que parla de les festes en termes de supervivència. Arribarà que totes les festes seran per a les criatures. Ara ens queda aquest darrer estertor del cap de setmana, i ja n'haurem sortit. Mentida. Ja tenim Sant Antoni i Sant Sebastià aquí mateix, i no us penseu que això sigui bo de dur. La immensa majoria però sobreviurà.

A tots els perills inherents a les festes, ara s'afegeix l'estrès provocat per les rebaixes, que volen xuclar les darreres gotes de sang que queden a les targetes de crèdit. Les rebaixes mantenen durant una bona temporada els esperits dels consumidors en una tensió extrema, en un estat insuportable d'ansietat. Una persona, supervivent de les festes, que es vol aïllar del món inquiet de les rebaixes, obre la finestra de ca seva, i al mateix plafó publicitari on fa un parell d'anys exhibia Demi Moore la seva indefallible vitalitat, ara hi apareix David Copperfield, el trauma fet home, fitant els teus moviments. I fins aquí podríem arribar! Que l'aguanti na Claudia Schiffer, i allà cadascú amb el seu gust.

Senyora Koplowitz, seria tan amable de fer llevar de davant la meva finestra el dit David Copperfield? Som una bona clienta seva, me cregui, i vostè m'ho deu. Faci el favor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris