cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

L'estranya visita

D'avui en una setmana, si es compleix l'oficiosament previst, Jordi Pujol i Jaume Matas visitaran oficialment Menorca (o per ventura només Maó, que a l'hora d'escriure aquesta article encara quasi res no se sap oficialment), en una estranya cimera entre els dos governs. Estranya per moltes coses. D'entrada perquè quan un president visita un altre, la trobada se sol realitzar a la capital, a no ser, clar, que el motiu de la visita, cultural o recreatiu, aconselli anar-se'n a un altre indret. Quan així ocorre és perquè es vol fugir de l'aspecte més institucional, oficial i polític. En aquest cas, però, pel poc que es coneix, es pretén vendre la visita com una de les cimeres semestrals oficials (que en realitat s'hauria de dir quasi bianual perquè la darrera va ser el maig de 1997) entre els dos governs i, per tant, encara estranya més aquesta visita compartida a Menorca. Els malpensats diuen que així el nostre Govern s'assegura que almanco es dificulta una mica les perverses intencions dels que podrien interferir, si la visita fos a Palma, demanant a la comitiva catalana que el president els rebés. Per ventura sí, però sembla una mica ridícul. Perquè pensar que a aquests possibles interferidors, que tan poc agraden al nostre Govern, els aturarà que la cimera sigui a Menorca, és no conèixer-los gens. De fet, qui sap si alguns d'aquests mercenaris de la cultura o radicals catalanistes, que diria el nostre president, tenguin ja acceptat per part de la Generalitat un momentet a l'agenda.

El que és clar, d'aquesta visita, és que res no és clar. Quan aquest diari ho anuncià, fent-se ressò del setmanari que ho avançava, i d'això fa un mes, el servei de propaganda del Govern balear no deia ni piu, ni encara ara, i no confirmava ni desmentia oficialment res. En canvi, el servei de comunicació de la Generalitat responia, una mica estranyat, que la visita era a petició del Govern de Balears però que encara no hi havia agenda. Dues setmanes més tard, quan Matas demanà sorprenentment, amb només 48 hores per endavant, una visita a Pujol, aquest li donà vint minuts, sense rang oficial ni agenda prèvia. Per a no molestar el president balear, fint i tot s'acceptà l'estranya petició de Matas de fer nit a la residència oficial del president de la Generalitat, que quasi mai no s'empra (Pujol no hi resideix), cosa que ha servit, tant a Barcelona com a Palma, per fer sucosos comentaris. Però en fi, del que importa, l'agenda de la visita de dia 13 i dels consellers que es desplaçarien, res de res.

A una setmana justa de la vista encara no se sap exactament què es va a fer a Menorca. Bé, millor dit, se sap oficiosament que se signarà un conveni per a la recepció de TV3 a Menorca i Eivissa, però no a Mallorca. Això justifica la cimera? Evidentment no. En fi, una estranya visita.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris