algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Només faltaven les cendres... i ja ho tenim tot!!!

La comissió de coordinació de Política Territorial va informar fa pocs dies favorablement de la modificació del Pla director de residus sòlids urbans per l'illa de Mallorca, la predita comissió està presidida pel Conseller de Medi Ambient del Govern Balear. Aquesta modificació afecta el nostre municipi de Santa Margalida, ja que contempla els terrenys del «Corral Serra» com a aptes per: depositar-hi cendres i altres residus, plantes de reciclatge i forn per incinerar determinats residus.

Aquesta decisió ha rebut l'oposició i el rebuig dels ciutadans, la coordinadora anticendres està treballant i aglutinant tots aquests sentiments sobre el fet que el nostre territori margalidà no pot ser el cementeri de tot Mallorca.

Arran d'aquesta decisió, es pretén crear la màxima confusió dins de la ciutadania, i té part amb aquesta confusió l'actitud de l'equip de govern del nostre Ajuntament, el batle es limita a dir en els medis de comunicació que: «no vol cendres» «que ell no coneixia aquesta modificació». Com es possible que el batle no conegués la modificació si l'han feta membres del Govern balear, amb els quals es veu periòdicament? O deu esser que només parlen del temps?

Els socialistes denunciem que això es una actitud incorrecta i que no engana ningú, que el PP i el batle fan un discurs en els medis de comunicació, però que els fets són uns altres i ben distints.

Què podem fer? La resposta és clara: obligar que el conseller de Medi Ambient i batle d'Alcúdia modifiqui el que no havia d'haver modificat mai, o també i en darrer cas, obligar que el Govern Balear quan aprovi el decret pel qual es modifica el Pla de residus sòlids no contempli el nostre poble de Santa Margalida com a possible destinació de les cendres i altres herbes... Sí!! el Govern balear, aquest és el que té la capacitat normativa i no una altra institució, per molt que determinades persones vulguin confondre la ciutadania.

Els ciutadans davant aquesta problemàtica, no podem esser aliens, no podem amagar el cap davall les ales, i hem de xerrar ben fort, hem defensar els interessos dels que ens vindran darrera, tenim l'obligació de defensar el present i el futur, no podem justificar-nos dient: «tanmateix faran el que voldran», de la lluita diària n'ha de sortir el profit.

No és justificació suficient que diguin «a qualque lloc han de dur les cendres», no podem acceptar tal afirmació, ja que el poble de Santa Maralida ha estat des de fa més de trenta anys solidari amb matèria de residus, i ho podem recordar: per espai de molts d'anys les pedreres de sa Teulada varen esser dipòsit de residus de Palma, cendres de la central des Murterar han estat dipositades a finques del municipi, així com residus de molts de pobles veïns (Manacor, Alcúdia, Sa Pobla, Inca...), i nosaltres demanam: No hem complert ben a bastament la nostra quota de solidaritat?, segur que si, i ara per tant toca a altres.

El conseller de Medi Ambient diu que: «s'ha d'esser solidari», bé idò, que comenci pel seu municipi ja que també es batle d'Alcúdia, que aquest sigui en tot cas, el destinatari de les cendres, llavors creurem en la seva solidaritat.

Agrupació Socialista de Santa Margalida (PSIB-PSOE)

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris