algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

Porcades

En Verger diu que millorar la carretera de Valldemossa no solucionaria el problema de fondo (sic). Ara no sé si li he sentit dir de fondo o de fondos, però supòs que només la millora tampoc no els aporta res, als fondos.

En Verger deu respirar fons, com tants altres mallorquins, esperant que a les seves sobrassades no els surti l'acnè purulent de l'adulteració del pebre bord.

Una adulteració inòcua per a la salut, però quan trobin el responsable dels puntets blancs li haurien de fer comprar tot el gènere que quedi als magatzems dels matancers i les matanceres de l'Illa, esperar que els embotits siguin tots blancs i mig podrits com el cervell que va idear l'operació i fer-los-hi menjar poc a poc, mastegant amb delectació en una gira que el dugués per les places majors de tots els pobles de Mallorca. Qualque ment perversa pot arribar a pensar que l'adulteració de les sobrassades "un cas digne d'en Perry Mason" ha estat urdida per qualcú que no vol que aquests embotits s'exportin amb més èxit que altres productes menys prosaics, però això és una altra història que, evidentment, no té res a veure ni amb en Verger ni amb la carretera de Valldemossa ni tan sols amb el pebre bord.

Dir que estar en contra del desdoblament (eufemisme) és bloquejar la millora de les comunicacions Palma-UIB i que és estar a favor dels accidents és una porcada. La qual cosa no vol dir que qui la diu hagi de ser un porc: tothom sap que un verro no pot ser mai conseller. Els que dimarts es manifestaren en contra del desdoblament (eufemisme) estaven tots en contra dels accidents. Segur. Demanaven optimitzar les comunicacions i minimitzar els costos ambientals i humans... Tranquil, Verger. Aquesta només és l'aspiració d'una minoria de somiatruites desarrapats, entre els quals només hi havia qualque catedràtic "ja se sap: els intel·lectuals tenen aquestes coses", molts professors i, sobretot, estudiants d'aquells que no voten.

El 21 de novembre, el conseller Ramis deia a Telenova que el Govern havia captat el missatge de les trenta mil persones al carrer demanant protecció per al medi ambient. Menys d'un mes després, el seu company Verger fa demagògia amb una desgràcia i ja ha pujat a la piconadora, ja creu tenir el camí obert per fer l'escalèxtric elevat a Son Sardina, per connectar la carretera de Valldemossa amb l'autopista d'Inca. Perquè els recepcionistes del parc Bit puguin anar a menjar hamburgueses a Marratxí.

Quan parla, Joan Verger impregna els voltants amb olor a naftalina. Amolla idees que varen fugir de les ments dels governants avançats abans que es descobrís el forat de la capa d'ozó. Somia una Mallorca com Manhattan, un pont de Brooklin que dugui a València "ja ho cantaven aquells, a que sona estantissa, la idea?", obres de megalòman. O potser és que ha descobert com solucionar els problemes de fons.

I ara resulta que això és la democràcia: la gent només té dret a expressar-se un pic cada quatre anys. Perquè, si són tres-cents els qui tallen la carretera, els dos-cents mil set-cents restants volen jugar a l'escalèxtric. Aquest argument no és un sofisma. Aquest argument no és antidemocràtic. És, simplement, una altra porcada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris