muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Informe sobre la torrada solidària del 14 de novembre

L'huracà Mitch ha posat en evidència i ha estat una prova reveladora de les pèssimes condicions en què viuen molts grups de poblacions de Centreamèrica.

Dissabte passat, dia 14 de novembre, es va realitzar una torrada solidària. La iniciativa sorgí, d'una manera espontània, de gent del poble que, en el passat, hem estat en aquelles terres.

Tot d'una, però, i a mesura que la idea s'escampava, ens vàrem anar ajuntant més i més gent. «Gent d'Artà per Centreamèrica». Aquest és el nom que, entre tots/es, elegírem per firmar l'organització de l'acte. En principi es va parlar de la possibilitat de fer unes matances populars. Finalment es decidí que seria més senzill fer simplement una torrada. Ben aviat ens posàrem en marxa, i la veritat és que tot fou ben bo d'organitzar, per mor de l'extraordinària sensibilitat que, una vegada més, hem demostrat tenir la gent d'Artà, no només per fer festa sinó també davant la tragèdia; els forns donaren les ensaïmades i el pa; les carnisseries, botifarrons, llonganisses i panxeta; les licoreries, el vi; els supermercats, begudes; els músics, la seva música; els infants de les escoles, els seus meravellosos dibuixos; l'Ajuntament, la infraestructura, i, finalment i sobretot, la gent, que amb la seva massiva participació va fer que la vetlada fos tot un èxit.

Una de les anècdotes que varen acompanyar la vetlada fou la rifa de sis porcelles, una de les quals es va subhastar podent així aconseguir una quantitat de 52.000 pts. que es destinaren directament al pot de donacions.

Ara volem passar comptes: la recaptació, entre donatius, entrades, bar i rifes, va ser d'1.823.965 pts., afegint-hi les 200.000 pts. donades per l'Ajuntament, els ingressos sumaren 2.023.965 pts. Les despeses, atesa l'esmentada col·laboració dels comerços, foren poques i barates: cervesa, porcelles, torcaboques i tassons, que sumaren 86.135 pts. En total, els doblers recaptats foren per tant 1.937.830 pts; quantitat que es va ingressar (tal com mostra la fotocòpia) al compte núm. 0061 0011 - 61 0155000111 de la Banca March, que pertany al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació.

El Fons Mallorquí és una institució que recull i gestiona fons de quasi tots els municipis de Mallorca els ajuntaments dels quals destinen aproximadament el 0'7 per cent del seu pressupost a ajuda al Tercer Món i que, confederat amb el Fons Valencià, basc, gallec i català, tenen tres persones permanentment a la zona encarregades de vetlar que totes les ajudes enviades arribin a la seva destinació. El Fons Mallorquí s'ha compromès, per tant, a fer un seguiment d'on i com s'han emprat els doblers recaptats a la nostra torrada solidària. «Gent d'Artà per Centreamèrica» es compromet a fer-ho públic tan bon punt arribin els justificants a les nostres mans. Som molta la gent que creim que la solidaritat és un immillorable medicament contra la terrible epidèmia de la fam, la misèria o la injustícia. Som molta la gent que creim que «el món és una sola casa i la humanitat una sola família». 1.937.830 de gràcies.

«Gent d'Artà per Centreamèrica»

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris