algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

La Universíada i Mallorca

Aquests dies hem sabut que la Universíada de Palma 99 pretén fer alguns actes de caràcter cultural. Sembla, fins i tot, que té una comissió cultural al si de la pròpia organització; però, allò que no s'ha mesurat molt bé és el que volen fer o allò que pensen els mallorquins d'aquest esdeveniment.

En primer lloc, una organització d'aquesta magnitud hauria de saber que les tradicions mallorquines arrelades als pobles i els seus promotors no estan al servei d'interessos econòmics, ni han d'estar al servei d'organitzacions que no estimen en absolut res que faci olor mallorquina. Si no saben que han de fer per «mallorquinitzar» l'esdeveniment que crein un grup de ball de bot, que «pagant Sant Pere balla, amb permís dels capellans», com cantaria La Trinca en aquest cas.

Per altra banda, haurien de comprendre que el no de diversos grups a participar en celebracions d'aquest tipus pot no ser fruit del seu rebuig a la Universíada. En altres casos, molts d'aquests col·lectius han estat convidats a participar en actes semblants i tampoc no han volgut «prostituir-se». La seva raó de ser és participar en festivitats de caràcter local, però mai exhibir-se. Per aquest motiu, és important també que es respectin els objectius i el sentit d'aquells que lluiten perquè Mallorca no perdi la seva essència.

La Universíada, pel que sembla, va en una altra direcció, la que han volgut els seus promotors. Atès que les coses són així, per ventura val la pena deixar tothom en pau. Si les coses no surten com pertoca només serà culpa d'aquells que, des del primer moment, han donat un sentit difícil d'entendre a un esdeveniment que difícilment serà mallorquí, encara que es faci a Palma.

Francesc Casasnoves. Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris