cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Els clients tenen la raó... sempre que no parlin català

Dissabte passat un grup de cinc persones vàrem anar a sopar a la pizzeria Pizza Industrial del carrer de Joan Miró de Palma. Quan va venir el cambrer, començàrem a comanar el que volíem. Ens va dir que no ens entenia si no li parlàvem en espanyol. Vàrem intentar fer-nos entendre, però com que no va aconseguir que canviàssim de llengua se'n va anar. Vàrem esperar una estona que vengués qualcú que ens entengués i en veure que això no passaria, vam anar a la barra a demanar si pensaven servir-nos. Allà ens envestiren tots els cambrers dient-nos que érem uns maleducats i insultant-nos. Vàrem demanar un full de reclamacions i, mentre l'omplíem, no s'aturaren de faltar-nos al respecte. Hem fet arribar la reclamació a la Conselleria de Turisme i esperam que faci alguna cosa perquè els ciutadans de les Illes puguem anar a aquest i qualsevol altre establiment d'aquí i ens atenguin i, sobretot, ens tractin amb el respecte que mereixem com a persones i com a catalanoparlants.

Ens agradaria remarcar que no sols es tracta d'una situació d'incomprensió d'un idioma oficial (fet que realment dubtam que passàs), sinó de militància colonitzadora per part d'aquests treballadors. Creim fermament que, si haguéssim parlat en anglès, ens haurien entès o, si més no, s'hi haurien esforçat. No va ser un problema de comprensió, repetim, sinó de ganes que un grup de persones que s'expressaven en català amb tot el dret canviassin de llengua i parlassin en espanyol.

Des d'aquí volem fer una crida a totes aquelles persones que estimen el català i se sentin orgulloses de la seva llengua perquè no vagin mai a menjar a aquesta pizzeria i que denunciïn, com hem fet nosaltres, situacions com aquesta si s'hi troben.

Beatriu Defiro i quatre firmes més. Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris