cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 28°
33°

Reciclatge dels metges

La decisió de la Direcció General de Política Lingüística del Govern de posar en marxa cursos de reciclatge del català entre els professionals de la medicina, biologia, apotecaria i infermeria, constitueix una gran passa amb vista a atorgar més prestigi i presència social al nostre idioma.

Però el més positiu d'aquesta inciativa no és l'acció de l'Executiu, que al capdavall no fa una altra cosa que complir amb el seu deure. Aquí el fet més significactiu és la receptivitat d'aquests professionals, sobretot dels que no tenen un coneixement oral suficient del català. S'ha de pensar que, en la majoria dels casos, estam parlant de persones que tenen un contacte directíssim amb la gent.

El que cal esperar ara és que nous col·lectius se sumin a la inciativa. Quan els sectors més qualificats d'un poble s'afegeixen de manera activa a la defensa d'una llengua, el procés de normalització esdevé imparable. En aquest sentit, tots estam d'enhorabona. No oblidem que el reconeixement que gaudeix l'idioma propi al Principat és causat precisament per la cura i el coratge dels seus professionals que, fins i tot en èpoques molt difícils, l'han mantingut com a llengua viva dins l'àmbit de la feina. Quan l'idioma és eina de desenvolupament, no hi ha acció repressora que pugui frenar la seva presència.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris