cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Pinochet, la CIA i el Neoliberalisme

Tot el rebombori de la detenció a Londres del dictador Augusto Pinochet, (la qual cosa és molt positiva per la democràcia global, en vies de construcció), està fent surar molta «porqueria» ideològica que als anys setanta es va posar en pràctica sense cap escrúpol, per tal d'intentar massacrar tot el pensament progressista.

Així, si bé el botxí Pinochet ha de ser jutjat i les víctimes indemnitzades, tot aquest «negre» pocés ens porta cap a molt més al nord de Xile. És a dir, que el Sr. Pinochet, (tot i ser un genocida de campionat), de fet va exercir el paper de galifardeu poca-solta, al servei de la CIA i l'administració republicana de Nixon de l'època.

És més, en totes aquestes morts l'empresa telefònica ianqui ATT és la gran responsable civil que hauria de fer-se càrrec de les indemnitzacions.

Això vol dir que ara, amb tranquil·litat, seria bo que el Sr. Kissinger donés alguna explicació al jutge Garzón i d'una vegada per totes es reconegués, que l'enderrocament del govern democràtic, (massa democràtic per desgràcia), d'Allende, va ser un cop d'estat feixista internacional per tal d'imposar una dictadura al servei de l'economicisme més salvatge, (no hem d'oblidar que Pinochet es va carregar les pensions públiques i molts serveis socials, cosa que ni Franco es va atrevir a fer).

Potser, d'aquí uns anys, per tal de depurar responsabilitats polítiques i ideològiques i restituir la veritat de la història, serà necessari un procés al capitalisme neoliberal, el qual a més a més, sempre ha tingut el cinisme de parlar en nom de la democràcia, però aplicant unes teories ultradarwinianes i posant en pràctica la màxima maquiavèl·lica del fi que justifica els mitjans.

Josep M. Loste. Alt Empordà

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris