nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

El cas de Joan Antoni Ramonell

Va fer bé Joan Antoni Ramonell, el batle de Montuïri, de comparèixer ahir davant la premsa i donar la seva versió sobre uns fets pels quals pot anar a la presó. Aquesta conducta el dignifica davant altres polítics que amaguen el cap davall l'ala o escampen brossa cap als seus acusadors. Ramonell s'explicà i es justificà. El que passa, emperò, és que els seus arguments són pobres i molt poc creïbles, i el delicte de què l'acusen, tot i ser d'una quantia insignificant davant altres mangarrufes, és intolerable. No es pot considerar cap eximent que «no sabés res». En els pobles «se sap tot», i més quan la beneficiada és una veïna, com en aquest cas.

Però la acusació del fiscal contra Ramonell té, així mateix, una altra categoria que no passam per alt. El Partit Popular va fer fora el seu president balear Gabriel Cañellas quan es plantejà una situació anàloga a aquesta. Passarà ara el mateix? Demanarà el PP la dimissió al seu batle? Despatxarà el conseller Joan Verger el seu director general? Demanarà el president Matas a Ramonell que abandoni el Govern, tal com va fer amb el seu conseller José Antonio Berastain en unes circumstàncies també semblants?

Pot ser d'aquí a uns mesos la Justícia exculparà Ramonell "si ho fa, en qualsevol cas, no serà amb els arguments que ell donà ahir. Mentrestant, és la decisió del PP i del Govern la que centra l'atenció.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris