nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

La Valldemossa que volem

El col·lectiu La Valldemossa que volem, davant la qüestió de Son Ferrandell vol fer una sèrie de consideracions. A la finca de Son Ferrandell existeixen tres urbanitzacions: una executada que es diu George Sand, que té el 40% dels solars edificats; i les altres dues, Shangril·là i Chopin, amb capacitat per a 393 i 1.227 habitants respectivament, tenen un pla parcial del 1981 i un projecte d'urbanització del 1985 que no s'ha executat mai. Durant aquests anys a Shangril·là s'hi han construït una quinzena de cases i a Chopin, cinc. El 1997 una promotora vinculada a l'australià Skase compra la major part del polígon Chopin i la urbanització de Shangril·là. Aquests residents, que fins ara no havien reclamat res a ningú, és ben comprensible que vegin en la realització del complex l'oportunitat d'obtenció d'unes infraestructures amb les que ja no confiaven.

Fa unes setmanes, el Consell Insular de Mallorca, fent ús de les seves competències en urbanisme, decretà una moratòria que suposà la suspensió de les Normes Subsidiàries d'una sèrie d'urbanitzacions, entre elles Los Nómadas. Aquest intent de frenar un creixement urbanístic desmesurat que suposa el negoci fàcil d'una minoria en detriment d'una vertadera gestió territorial que beneficiï tota la comunitat, ja que suposa l'espoli del paisatge.

El Govern ha respost aniquilant per llei urgent al Parlament les competències urbanístiques del Consell. Al mateix temps, orquestra una campanya per difuminar la defensa dels interessos dels promotors utilitzant als propietaris particulars com a víctimes d'allò que en termes demagògics i de falsedat qualifica d'expropiacions i confiscacions de la propietat privada. Aquesta campanya té un escenari important a Valldemossa, on es fa una manipulació del cas de Son Ferrandell.

Per això el Col·lectiu expressa: 1. Sobre la constitució i presentació en públic el passat 18 d'octubre de l'Associació de propietaris i residents de Son Ferrandell, no pot sinó veure positivament la iniciativa d'aquests veïns d'associar-se per defensar els seus interessos.

2. El fet d'oposar-se al complex urbanístic i de camp de golf no pretén lesionar els interessos dels petits propietaris.
3. L'obtenció de dotacions no té per què passar necessàriament per l'execució d'una gran urbanització. Hi ha altres vies. Potser en aquest aspecte tendrien molt a dir les institucions.

4. Que els petits propietaris lliguin els seus destins a la promotora pot no ser la resolució dels seus problemes. Les urbanitzacions mallorquines són plenes d'acords incomplerts per promotores. D'això en saben molt els veïns de la urbanització George Sand, sense anar més enfora, que han rebut moltes negatives per part del promotor i l'Ajuntament. En aquest aspecte crida l'atenció que un Ajuntament que assegura negociar tant per dur serveis als veïns d'una urbanització n'hagi ignorat uns altres.

5. La suspensió de Normes Subsidiàries consisteix en l'atur transitori per un temps determinat, en un lloc concret, del plantejament en vigor; és un parèntesi que possibilita l'estudi de distintes solucions. La solució única no té per què ser haver de triar entre la urbanització de tot o la desclassificació de tot.

6. Aquestes consideracions han estat expressades públicament pel col·lectiu en el qual participaren i escoltaren la Sra. Estaràs i dos propietaris afectats.

7. En aquesta mateixa taula rodona, la Sra. Estaràs va manifestar repetidament que en els moments actuals la urbanització no es començaria. Si diu que ara no la faria, que contesti clarament a la pregunta de: és necessari ara per Valldemossa aquest complex amb camp de golf?

8. Amb la suspensió de planejament damunt la taula, que proporciona un interludi de temps per treballar, amb uns propietaris particulars que no tenen per què sortir-ne perjudicats, amb un sector important de la població que no vol la urbanització, el col·lectiu demanda la demostració de la voluntat política d'intentar trobar solucions.

Per acabar, el col·lectiu La Valldemossa que volem i a causa precisament del respecte que en principi li mereix l'Associació de propietaris de Son Ferrandell, lamentaria comprovar que està manipulda per certes instàncies polítiques.

En aquest sentit rebutjam el to desqualificatiu, amb atacs personals, el discurs xenòfob i de desprestigi cap als membres del col·lectiu, així com la falta a la veritat que tingueren les intervencions dels seus dirigents. La Valldemossa que volem seguirà mantenint i fomentant una posició de diàleg i tolerància.

Col·lectiu La Valldemossa que volem

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris