cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

«El Imperio contraataca»

No us cregueu que torni a donar un arrambatge a aquesta mena de croada nacional amb fragàncies de «capullo» "perdonau-me el barbarisme però estic segur que aquí el normatiu poncella hi desentonaria" que ha tornat a agafar l'empopada de sempre. No us parlaré de la declaració de la Mèrida viriàtica ni tampoc d'aquesta mena de triangle públic que formen Toledo, Mèrida i Sevilla, bastió inexpugnable que, talment unes bragues victorianes, vetlen i guarden les darreres pellerofes d'un himen virginal i imperial. Tampoc no parlaré, massa ho han fet gent més docta i entesa que jo, de les borrellianes declaracions sobre les «trágalas» i altres rodes de molí amb les quals, suposadament, està disposat a combregar n'Aznar per tal de mantenir-se al poder. Tampoc no mereixen la meva atenció els exabruptes de Guerra que com l'au fènix ressuscita quan ha d'estalonar la idea d'Espanya. No espereu que entri a mufar i refutar aquesta mena jeroglífics mentals que es fabrica el Sr. González i, com qui no vol la cosa, molt de lluny, parlant de passaports i altres foteses sap atiar el foc de les essències pàtries. Tot això, inevitablement, hi és.

Però hi ha més arròs. Us heu aturat a pensar per quina causa subliminal TVE, la que cobra de l'erari públic, ha gastat un pessic dels nostres impostos per pagar l'exclusiva de la boda entre un torero, Fran Rivera, i la representant de l'avior més ranci de la noblesa hispànica, n'Eugenia Martínez de Irujo? Us heu aturat a pensar per un moment què significa aquest enllaç? No és el geni torero una de les essències més sublims a l'abast només d'uns elegits terraquis, els que habiten un lloc predilecte, que Deú posà en el centre de la terra perquè no patissin fred ni calor i es pensassin des d'allà, esser els amos del món? No és la imatge del torero i la d'Espanya una mateixa cosa, una dualitat inextricable, una mena de Santíssima Trinitat esmotxada? No és la núvia, la descendent d'un home que era 17 vegades «Grande de España», la representant de l'aristocràcia terratinent que, ni que fos un pot de confitura, guarda les fragàncies més castisses de la hispanitat? Aquest enllaç, amics meus, és com si fos la Seu plena d'ous de les essències hispàniques. I el fet que milions de televidents s'embadaleixin davant aquesta posada d'olla gran dins la petita significa que s'identifiquen amb la simbologia que representen els nuvis.

Però això no és tot. Què me'n diuen de la selecció de Camacho? Voleu dir que juga millor que la de Clemente? No. Però diuen "ho diu la caterva mediàtica" que se li ha de donar confiança, mentrestant, ell s'omple la boca de «genio» i «furia» espanyola i, com a conseqüència, la Carefree o la kerfri de la ministra Aguirre no pot contenir la torrentada de liquació vulvàtica que les orgasmàtiques paraules de l'entrenador li provoquen. He arribat a pensar que quan la desfeta del mundial de França, les declaracions de la ministra anaven més en contra d'un infiltrat penevista que no d'un tècnic de futbol. Ara, per aquest cantó poden estar més tranquils, si perden serà producte de les anècdotes, «dels elementos» com en el cas de la Invencible, mai no serà culpa de les essències, de les categories.

P.S. Perdonau-me el títol, sé que és molt optimista: l'imperi mai no ha deixat d'atacar, això del contraatac és una il·lusió òptica, una fal·làcia, però tenc una amiga que si no la seduesc amb títol agressiu i enganxós no em llegeix, tal vegada avui...

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris