cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

Manco sínodes i més voluntat

Sembla que ja s'ha acabat el tan anomenat sínode de la nostra diòcesi i ha arribat l'hora de posar moltes coses en comú i, sobretot, de dur-les a la pràctica, per tal de renovar un poc el frontis de la nostra Església mallorquina. Jo no hi he estat present sinó perqué no m'han convidat a esser-hi.

A través de molts de mitjans de comunicació ens hem adonat (que vol dir enterarse) que l'Església és autocrítica, millor dit, un sector de l'Església, ja que, desgraciadament, també dins la nostra comunitat cristiana, hi ha persones que fan cadufos (per ventura, no estan «al loro ni al papagayo» del compromís que representa esser una part viva i compromesa de l'Església de Jesucrist.

Voldria que aquest sínode no fos un fer ratlles dins la mar i que es tenguessin en compte certs detalls que poden esser com un milió de cavalls de força per a la segona evangelització, i aquests detalls són els següents: S'ha de donar més importància a la figura del catequista i posar absoluta confiança en ell, sense manysprear, ni molt manco, la dignitat i responsabilitat que pertanyen, per dret, al rector de la parròquia.

Aplicar un sedàs manco ample a l'hora d'administrar els sagraments. Em fa riure i plorera veure moltes de les nostres esglésies més buides de joves i de nins que de doblers la butxaca d'un funcionari (n'hi ha que no la tenen gens buida), i llavors apareixen estols de menudalls i jovençans que es volen, o els volen, apuntar a les catequesis; per no parlar de tants de matrimonis que es volen casar «por la Iglesia» perquè les fotos surten més garrides.

Per ventura, a l'Església Catòlica l'interessa més el número que la qualitat, sí, som quasi mil milions de catòlics, pero, senyors bisbes i responsables de l'Església, a on és tant de carroportal de batiats, confirmats i casats? Els registres dels sagraments seran molt gruixats i bona feina, però no ens enganem. No veim que hi ha confessions i sectes que malgrat prediquin una veritat adulterada com els testimonis de Yahvé, no de Jehovà, donen una imatge més autèntica d'esforç i compromís en proporció als seus recursos humans i materials?

Esper i desig que aquest sínode sigui realment una posta en marxa de noves postures, idees i principis, que siguin realment una mostra dels evangelis i d'una coherència cristiana. Si no és així, ja en podem fer de sínodes.

Joan Llorenç Amer Comas. Pòrtol

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris