cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 28°
29°

Un bon centre per al professor Palou

Durant l'anomenat cas Palou ha quedat a la vista la incapacitat de l'Administració per resoldre conflictes. Ni Inspecció, ni la Conselleria, ni per descomptat la direcció de l'Aurora Picornell foren capaços de trobar una solució al problema plantejat, que no era altra cosa que la reivindicació del català i l'exercici de llibertat d'expressió. Alguns dels grans pecats de Palou: queixar-se per la inexistència de projecte lingüístic. Demanar transparència en la distribució pressupostària. Fer propostes de reciclatge de paper i d'estalvi de paper i llum elèctrica. Demanar que se li deixàs llegir el PEC com a mínim unes hores abans de votar-lo, perquè al seu departament no se n'havia parlat. I altres pecatots, com escriure a la memòria de la seva assignatura Hores en català: totes. Hores en foraster: cap ni una. Per això, per escriure «foraster» en lloc de «castellà», una companya del departament el va denunciar per escrit a Inspecció. I ja ho veieu, tot fa oli!

Però no volem defugir la condemna. Els fets que se li imputen són: per «desobeir l'autoritat», i no demanar permís a la direcció per penjar unes cartes al director, un mes sense sou. Per denunciar la censura que se li volia imposar, un altre mes sense sou. Per dir «administració colonial espanyola», canvi de destinació i de residència. I tot per voler penjar al tauler d'anuncis unes cartes publicades a la premsa! Amb tot això, què ha après l'alumnat del centre? Idò que quan hi ha un conflicte no se'n parla, no es va a la rel del problema, sinó que se cerca una víctima expiatòria, si és un independentista millor, i se li aplica un càstig exemplar. Però no oblidem que els abusos de poder multipliquen les actituds que es volen reprimir, i ara no en tindrem un, de Pep Palou. En tindrem cent!

Pel novembre el professor Palou anirà a parar a un altre centre. Com haurà de ser aquest centre perquè no hi hagi problemes? En donarem quatre idees. Primer: la direcció del centre ha de ser oberta a la participació, ha de fer complir el decret de mínims en català i ha d'elaborar el projecte lingüístic (és indiferent que l'alumnat sigui castellanoparlant o catalanoparlant). Segon: transparència en la distribució econòmica. Tercer: la secretària del centre no ha de prohibir la paraula a ningú al claustre perquè trobi que parla de temes «inconvenients», com els usos lingüístics al centre. I si el professor censurat li diu que està vulnerant el seus drets, ella no ha de cridar «pocavergonya, narcisista de merda, et penses que la merda catalana no fa pudor!». I altres petits detalls, com per exemple que a les oficines no hi hagi un sevillano que telefoni en horari laboral al programa de Luis del Olmo per dir que Palou és un «cerdo terrorista» i els professors de català unes «ratas asquerosas». Res, quatre coses sense importància! Creieu que podrà ser?

El Govern balear de Jaume Matas no vol sentir parlar en mallorquí a les escoles i per això reprasalia opinions com les de Josep Palou.
Nosaltres ens comprometem, avui més que mai, a educar en català i a estimular l'esperit crític del nostre alumnat. Aprofitam per convidar totes les persones que es vulguin unir a aquesta tasca que es posin en contacte amb nosaltres a través de l'apartat 531 de Palma.

Plataforma Ensenyament i Llibertat

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris