lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
24°

El téntol del téntol (ho tenim tot construït?)

Qualcú va llançar un globussonda a finals d'estiu pensant que les tempestes d'agost el davallarien al terra paradisíac, però la meteorologia va jugar en contra i l'artefacte encara navega. Qui invita s'arrisca si no té bones cartes i a més és la banca. Jugar a ser l'oposició des del poder "l'oposició, com els perdedors, sempre desperta simpaties, sobretot quan connecta amb el sentiment popular" és heroic, divertit i, potser, electoralment rendible.

Però la diversió s'ha acabat quan el Consell ha vist l'envit i els batles de l'esquadra blava han decidit que ja no juguen, que la pilota és seva. Demanen a l'uníson un téntol del téntol; han pujat tots a les cadires i han cridat el «'mosquito al aire!» de l'«estop», o una moratòria diferent, que no afecti els municipis que comanden amb tan bon savoir faire. Potser a força de publicitat institucional els interessats han arribat a creure que ho tenen tot, com diu l'eslògan de la instància més alta de les Illes. Però és fals, perquè als ideòlegs de la campanya els falta qualque bon consell "en majúscula i en minúscula", qualque edifici "per què demanen demorar la moratòria, idò?" i una segona part del manual de màrqueting polític "només si la cosa no funciona (improbable) i el juny del 99 les urnes no ho aconsegueixen tot.

Ara observam com aquest simulacre de guerra freda "on per sort no es juga amb l'amenaça nuclear, sinó amb l'amenaça (?) del paradís" ha atrinxerat els uns i els altres als dos costats d'una proposta llençada a l'aire "com un glubus-sonda, com una broma" pel cap dels que ara l'abominen. Les desqualificacions que més hem pogut observar per ara són les que es llencen els uls als altres "la política sempre ha emprat la desqualificació (que no és més que una variant més correcta de l'insult) com a arma", i un es demana si no és tot un pur happening polític, focs d'artifici demagògics per distreure'ns a l'inici del curs polític, una posada a punt, un escalfar motors.

El téntol propugnat per Matas l'han decretat els altres, com una bona clau de judo. S'han avançat. Veurem si als sis mesos en segueixen sis més i, després, una gestió conseqüent amb les idees que els han impulsat a fer la passa. «Evidentment, si ho gestionam noltros», diran. Però no està tan clar... Hi ha una xemeneia que convida a pensar el contrari...

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris