lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
24°

Un món digital

Des de la Primera Comunió ens enfrontam a multitud de monstres digitals i trempam l'esperit a acarnissades batalles intergalàctiques. Ens enamoram per Internet i feim l'amor virtualment. Una pàgina Web dóna a conèixer el nostre «xiringuito» universalment i anit no dormiré a plaer perquè no he rebut cap e.mail des de l'altre cap de món.

Dins aquest context a la UIB es connecten a l'aula del veí per una videoconferència, ens permet utilitzar la xarxa per matricular-nos i estudiar una carrera sense arrambar-nos-hi amb l'invent de la Universitat Oberta. (Ben pensat això de fer carrera sense arrambar-se per la Universitat tampoc no és una cosa tan moderna).

Ja no queda cap empresa ni banc sense més ordinadors que persones. A l'escola, els nins tenen una nova manera digital de sumar. La televisió va per cable, els telèfons sense fils, etc.

Quins canvis dins Sanitat! Programes de diagnosi mèdica computaritzats, operacions amb metges-robots, targetes mèdiques.
Tot un món meravellós i digital. I què en direm del Govern balear? Una xarxa uneix les conselleries i tots ja estam marejats de sentir parlar del parcBit, una espècie de vila-xip que ens posarà a tots al dia.

Realment pel que fa al govern d'Espanya i al mateix Govern balear, mai no es podrà dir que haguem quedat darrere en qüestions digitals, sols unes pinzellades perquè quedi clar: L'AVE, per on entrà la modernitat dins la xarxa ferroviària, diuen que és una meravella digital. També sembla demostrat que les modernes tecnologies dugueren a la finalització de les obres de Sóller, no tenen res d'analògic. Els avançats tallers de la ITV estan digitalitzats. I aquestes meravelloses benzineries automàtiques que s'obren darrerament, no ho són també digitals? I la Conselleria de Sanitat? Ella es posà al capdavant de tot i pretenia que a partir de les transferències també les farmàcies fossin digitals, no és vera Sr. Crespí, o no ho era digital la vostra?

Però que ningú no perdi la gana ni s'atabali davant el món digital que ens espera que al cap i a la fi molts sobrevisquérem al temps d'en Franco on ja eren digitals fins i tot els estancs i les administracions de loteria.

Digitalment

Francisca Mestre. Palma

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris