cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
28°

Toni Torrents (i altres)

Ara que l'Espai Mallorca ja fa dues setmanes que va obrir les portes al públic i que ja s'ha convertit en una realitat que funciona a tota pastilla, ha arribat (hauria d'haver arribat abans, però ningú no és perfecte) l'hora dels agraïments. Qui figuram com a responsables d'aquest servei de promoció a la cultura produïda a les nostres Illes (algú ha preguntat públicament com és que, si hi són representats editors i galeristes, no hi poden ser també fusters i ferrers; l'anècdota és indicativa de la precarietat de pensament amb què topen de vegades a Mallorca les necessitats en matèria cultural que vénen avalades per l'evidència) sabem i reconeixem que, sense l'ajut i el coratge que ens han brindat una sèrie de persones durant tot el temps de preparació del projecte, amb una disponibilitat absoluta i des de l'anonimat i el desinterès més radicals, el resultat senzillament no hauria estat el que ha estat.

Entre aquestes persones (que tampoc no són moltes, però sí que són totes bones, com sol succeir amb els amics veritables) es va significar tot d'una, i de forma molt especial, la figura menuda i espavilada de Toni Torrents, pobler, apotecari, patriota convinçut i bo, d'aquelles que ja no en queden. Toni Torrents és un home que duu Mallorca al damunt com una buguenvíl·lea esplèndida, tan bella com delicada, que requereix una atenció constant a fi d'evitar-ne una mustiesa que s'endevina més que probable. Amb independència de criteri polític i de tota casta, Toni Torrents ha dedicat els seus esforços al món de la cultura popular i de la seva divulgació (és ell l'ànima, entre d'altres coses, dels foguerons que cada any als voltants de Sant Antoni s'encenen a la gracienca i rodorediana plaça del Diamant de Barcelona, en el que ja és una cita fonamental en el calendari de festes del cap i casal). Però sobretot, Toni Torrents és un difusor feliç i tenaç de mallorquinitat, un alegre desmentidor de tòpics, un relacions públiques absolutament modèlic (sap el dimoni on se colga, i com en Bernadet de les rondalles, té el coratge d'anar-hi a cercar-lo amb un somriure desarmador a la boca), un informador tan valuós com incansable i, en definitiva, un Espai Mallorca de carn, ossos i ànima. Per la teva confiança i amistat, que són coses que es demostren practicant-les, Toni Torrents, gràcies.

I gràcies també, per idèntic motiu, Xisco Llompart, Antoni Sbert, Anne-Claude, Hug Castanyer, Patxi Moll i tots i totes els que heu col·locat llibres, ensobrat cartes, descarregat caixes, conduït furgonetes i passat nirvis de bon de veres perquè aquesta història arribàs a un final digne. A l'Espai Mallorca no trobarem mai puntaire per fer-vos la punta que mereixeu, però tampoc no oblidarem mai el bell deute que tenim amb vosaltres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris