nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El renou: un veí sense certificat de residència

Em deman com és possible tanta indiferència per part de l'autoritat municipal davant un problema tan greu com el que pateix la barriada de la Llonja, sobretot perquè compta amb els mecanismes necessaris per pal·liar definitivament aquesta situació.

Vos imaginau el que suposa físicament i emocionalment haver de viure diàriament amb el renou fins a altes hores de la matinada? Els veïns de la Llonja som ciutadans que com tots desitjam viure en un barri digne i habitable, una cosa que avui per avui és totalment impossible a causa de la proliferació de bars i de la multitud festiva que diàriament desborda els nostres carrers fins a les 5 o les 6 de la matinada.

Els veïns de la Llonja mantenen l'insomni davant la cridòria incessant de la gent, els trànsit continu de motos i cotxes, el renou de les botelles i els tassons de vidre rodolant pel paviment, els músics ambulants que toquen sense parar el tambor. No hi ha treva per als veïns de la Llonja que, no obstant això, ens hem d'aixecar com tothom per accedir als nostres llocs de feina i atendre les nostres famílies.

Allò més sorprenent és que després de la declaració de Zona Acústicament Contaminada, l'Ajuntament permet la construcció de més bars en la zona, sense comptar amb la preceptiva llicència municipal. A què obeeix tanta crueltat i indiferència per part de l'autoritat municipal? És que no se n'adonen que estam parlant d'un barri residencial i que el resident, en el sentit més ampli de la paraula, és a dir, viure, dormir, descansar, etc. en el seu lloc de residència?

No hi ha dubte que l'Ajuntament ha hipotecat el barri de la Llonja en favor de no se sap molt bé què, però els veïns continuarem lluitant per un dret essencial i inqüestionable que finalment haurà de prevaldre davant tant de desordre, injustícia i manca de previsió: el dret al descans i a la inviolabilitat del domicili.

En el mercat no hi ha sonòmetre amb capacitat de mesurar el nivell del nostre desconsol i de la nostra gran indefensió. Mentrestant, ens veim forçats a seguir convivint amb el renou, un veí sense certificat de residència que perjudica seriosament la salut.

Maria Bonnín. Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris