nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

Escandalera

L'altre dia vaig llegir en un diari estatal una carta en la qual es reivindicava Sevilla com a capital del renou, i es proposava que es fes propaganda de Sevilla com a ciutat renouera per atreure turistes. Aturau el carro, andalusos! Per renou, el que tenim a Palma, sobretot en diferents barris (vgr., la Llotja, l'Arenal, el Molinar, etc.). Sé cert que si s'establís un rànquing de ciutats amb renou estaríem ben per davant de Sevilla, però nosaltres encara tenim un atractiu més per oferir als turistes (i de passada a tots els nostres conciutadans): la brutor, la merda!

La brutor de la nostra ciutat és fenomenal, fantàstica, bàrbara! "com diria un argentí". Visc al barri de la Llotja, en una illeta de l'edifici que hostatja la presidència del Govern balear (que és el carrer que dóna a l'esquena de l'edifici de la Presidència del Govern balear). Com sabeu, al barri hi ha una gran producció de vomitats, gràcies que és una magnífica «zona de marxa». Els vomitats, agres, àcids, negres de vi i farcits de, diguem-ne, «materials biològics» semidigerits, queden depositats o bé enmig del carrer o bé sobre les voravies. Aquests darrers no són netejats quasi mai per les màquines de l'Ajuntament, i per això a mesura que passen els dies adquireixen diferents graus de putrefacció. Gràcies que no els lleven, els meus fills cada dia en veuen més i més! Els «merdòlegs», els estudiosos de la merda i de la brutor, tenen un material fantàstic, de primera boca, per poder estudiar com amb el pas del temps la brutor es fa més oiosa. Això, a una distància de menys de 50 metres de la Presidència del Govern balear, de la Presidència d'aquest Govern que ha presentat unes Directrius d'ordenació territorial on "supòs que erròniament" es presenten unes Balears netes. Les restes de les vomitades es veuen des de les seves finestres. També n'hi ha moltes en el carrer Montenegro (on hi ha la seu de la Conselleria de Turisme del Govern balear) i en el carrer Sant Feliu (on hi ha la seu de la Conselleria de Cultura del Govern balear). M'imagín que als polítics que hi ha dins aquestes il·lustres cases els deu agradar aquest ambient selecte. Fantàstic.

Però n'hi ha més. Tot i que en el barri hi ha contenidors de vidre i de cartró, els amos de diferents restaurants del carrer Sant Joan, amb una actitud cívica fenomenal de promoció del renou i de la brutor, depositen tots els cartrons i totes les botelles en els contenidors teòricament reservats per als fems dels veïns. De vegades hem vist com es depositaven restes de pintures que deixaven artístics regalims que tal volta volien emular obres d'art. Això es fenomenal, ja que així els turistes poden «palpar» la merda en el seu propi ambient, i ademés els camions dels fems, en buidar contenidors plens de vidre, munten tal escàndol a les tres o a les quatre de la matinada que fan que els veïns puguem assaborir, encara més, les delícies de viure en un barri tan renouer. Evidentment, amb aquests contenidors plens de vidre, els camions d'Emaya produeixen més decibels dels legalment permesos, en una operació que sol durar uns cinc minuts. Tanmateix, com que es tracta d'una empresa municipal, segur que té carta blanca per fer aquesta escandalera.

Josep A. Tomàs. Palma

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris