cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

L'hipotètic pacte Matas-Maragall

Als actes d'inauguració de l'Espai Mallorca a Barcelona, a més de generoses mostres grastonòmiques (no debades molts catalans estan convençuts que l'aportació cultural més important que poden fer els mallorquins a Catalunya és la sobrassada o, si no, l'ensaïmada), hi havia alts representants polítics de la Generalitat, algun del qual present molt a contracor. I és que això que CDC doni tant de suport, i tan explícit, al nacionalisme mallorquí i valencià costa d'entendre dins un selecte grup de tecnòcrates convergents que ocupen càrrecs importantíssims a TV3, Generalitat i CDC. Aquest grup de polítics, que són nacionalistes allà de la mateixa manera que serien del PP aquí, entén que res se'ls ha perdut per Mallorca o per València i no veuen en els «amics» del sud i de les províncies ultramarines res més que pidolaires que demanen molt a canvi de res. Aquests tecnòcrates eren els que s'entenien a la perfecció amb els tecnòcrates del Govern Matas, amb els quals arribaren a un pacte per entregar TV3 a l'executiu illenc «amb o sense l'OCB», però la intervenció directe de Pujol i el seu cercle de poder més íntim ho aturà, obligant a respectar el cada pic més fragil principi de solidaritat nacional-cultural amb el nacionalisme illenc.

L'endemà de la inauguració de l'Espai Mallorca, el Govern Matas va comptar, a la seva festa folclòrico-cavalleresca de Barcelona, amb la presència de destacats representants socialistes de l'Ajuntament. Ja se sap que la política fa estranys companys de viatge, o de llit, i que coses més estranyes s'han vistes, però no deixa de ser curiosa aquesta imatge del Govern Matas festejant el PSC, per contrarestar el que ells deuen creure forts llaços entre Pujol i els nacionalistes mallorquins. Simple coincidència en un cap de setmana festiu? O aplicació d'aquell principi, que seria comú al PSC i al PP balear, que els enemics dels meus enemics són els meus amics, ni que sigui conjunturalment?

A veure si els estrategues del Gabinet Caligari que governa Balears, després de constatar que els col·legues tecnòcrates de CDC no han pogut trencar la sintonia ideològica entre Pujol i l'OCB, analitzen ara que convé començar a establir ponts cap al PSC, amb la idea que un nou Govern Matas i un govern socialista a la Generalitat tendrien més fácil arribar a punts d'acord en la qüestió de TV3. Sigui per fer un pacte per a la recepció i/o desconnexió, o sigui per pactar la despreocupació de la Generalitat cap al tema, per així deixar mans lliures al Govern balear perquè fes el que cregués oportú amb TV3. En qualsevol dels dos casos, clar, l'objectiu seria el mateix: anul·lar l'OCB.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris