cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 24°
24°

“Román lliurà els doblers a un polític baixet, no sé si del PP o d'UM”

José M. Baldor, capità del iot Cap de Quers, que transportà el presumpte suborn de Can Domenge, declara a Galícia

José Manuel Baldor, capità de l'embarcació Cap de Quers (propietat de la família Sanahuja, de l'empresa Sacresa, adjudicatària del solar de Can Domenge), declarà que Román Sanahuja va lliurar unes borses "amb doblers a un polític baixet, no sé si del PP o d'UM", que ell havia transportat a Palma des de Barcelona. Així ho reconegué davant la jutgessa María del Carmen González i el fiscal anticorrupció Juan Carrau en la declaració que va fer en un jutjat de la Corunya. Hi afegí que "no record qui era el polític, però em va quedar fixada la seva cara".

Quan li mostraren diverses fotografies, el capità del Cap de Quers no va ser capaç de reconèixer ningú i només n'hi va suscitar "dubtes" una. La declaració de José Manuel Baldor s'emmarca dins la peça secreta del cas Can Domenge, el secret del qual va ser aixecat ahir després de diversos mesos d'instrucció al Jutjat número 12 de Palma.

Fax anònim

La causa estava pràcticament tancada, quan el mes de març el fiscal anticorrupció Pedro Horrach va rebre un fax anònim que l'informava sobre una conversa mantinguda el setembre de 2006 entre el denunciant amb el llavors capità de iot de la família Sanahuja. Al fax, remès des d'un locutori públic del carrer d'Antoni Maqués de Palma, s'afirmava que el lliurament dels doblers, la quantia exacta dels quals es desconeix, es va realitzar en el Centre Tecnològic de Can Domenge i que en el presumpte intercanvi van participar el fill de Sanahuja (Román) i l'exconseller de Turisme, Miquel Nadal, segons va dir el denunciant anònim que li havia contat el capità del Cap de Quers.

Aquesta pista va ser rebutjada pels investigadors després d'interrogar Baldor i altres d'imputats, entre ells el meteix Román Sanahuja, l'exdirigent d'UM Bartomeu Vicens i l'advocat de Sacresa Santiago Fiol.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris