muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Clar domini de Martínez en el puig Major

El pilot navarrès, subcampió d'Espanya de CM, no va donar cap opció als rivals. Gabi Arrabal, el segon classificat, va certificar el seu lideratge en el Campionat de Balears

38988

Iñigo Martinez fou acompanyat en el podi per Biel Arrabal i Mario Hekke.

Pilar Pellicer

L'espectacle de l'automobilisme va tornar el cap de setmana passat a Sóller amb la disputa de la XXX edició de la Pujada al puig Major, organitzada per l'Escuderia de Tramuntana i en què el navarrès Íñigo Martínez aconseguí la victòria amb un Silver Car. El moment emotiu de la competició fou protagonitzat pel veterà i expilot Juan Fernández, el del cotxe Danone, el qual va rebre un merescut homenatge per part dels responsables de la cursa. 
El trentè aniversari de la prova sollerica va ser un èxit, tant en participació de pilots (amb 51 inscripcions) com en assistència de públic. Els espectadors, animats pel bon temps, no van fallar i ompliren les voreres de la carretera del puig Major. Els entrenaments de dissabte varen ser tota una premonició, ja que les primeres posicions pràcticament es varen repetir després en les dues mànegues de diumenge. De fet, Íñigo Martínez va desmostrar la seva superioritat durant tot el cap de setmana.

La pluja va amenaçar de deslluir la jornada de diumenge, però finalment el sol va brillar, la qual cosa facilità la tasca dels pilots i augmentà l'afluència de públic, que acudí en massa a la cita. Martínez, subcampió d'Espanya de CM, va confirmar la seva superioritat en les dues mànegues. Fou seguit pel pobler Gabi Arrabal, a poc més de dos segons, i per Mario Henkke, el qual havia estat quart dissabte i ahir va fer baixar Raúl Borreguero del tercer caixó del pòdium. La segona posició d'Arrabal permet al pilot pobler mantenir el seu domini en el Campionat de Balears, en el qual, ara que falten dues proves, té la victòria final al seu abast. Per darrera d'aquests es col·locà un grup molt igualat en el qual Lluís Nigorra, al comandament d'un Mitsubishi Evo 5, va ser el destacat. Daniel Lozano i David García el seguiren en sisena i setena posició, mentre que José Martorell, vuitè, fou el gran perjudicat del dia després d'haver estat el millor dels mallorquins en la jornada de dissabte.

Quant als grups, en el N la victòria va ser per al Renault Clio de Rudy Hensen. Rafa Binimelis només pogué ser segon, després de trencar l'embragatge del seu Clio en els darrers revolts de la primera ascensió. Raúl Palenzuela es classificà segon d'A2 per darrere de Borreguero, mentre que en el conjunt I s'endugué el triomf Daniel Lozano (R-11 Turbo) i fou segon Jordi Santandreu. Marc Ordinas es va imposar en el grup R i Tacho ho féu en Històrics.
Els incidents més destacats es produïren en la primera mànega de diumenge, en la qual sortiren de carretera el pilot local Jaume Aguiló (BMW M3) i, després d'aquest, Pau Bujosa (Citroën Saxo). Per sort, no hi hagué conseqüències físiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris