nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Cada 17 segons mor una persona per Covid-19 a Europa

El director regional de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per a Europa, Hans Kluge, ha avisat que cada 17 segons una persona mor a Europa per Covid-19, i que només la setmana passada es varen registrar més de 29.000 defuncions per aquesta causa en el continent.

A més, en una roda de premsa, Kluge ha informat que en les darreres dues setmanes les morts per Covid-19 han augmentat un 18 per cent, i que Europa ja compta amb el 26 per cent de totes les defuncions per coronavirus ocorregudes a tot el món, i el 28 per cent dels casos d'infecció.

De fet, el dirigent de l'OMS ha cridat l'atenció pel fet que més del 80 per cent dels països europeus tenen una incidència de més de 100 casos per 100.000 habitants i, fins i tot, un terç d'ells de més de 700 infectats per 100.000 persones.

«Això està provocant una saturació dels sistemes sanitaris com, per exemple, a França on les unitats de vigilància intensiva han estat durant 10 dies per sobre del 95 per cent de la seva capacitat, o a Suïssa on ja estan plenes», ha assenyalat Kluge.

Ara bé, gràcies a les mesures de contenció del virus, els nous casos setmanals s'han reduït dels dos milions registrats fa dues setmanes fins als 1,8 milions detectats la setmana passada. Una «petita» reducció que ha estat valorada positivament per l'expert, qui ha instat als països que continuïn duent a terme iniciatives per a frenar l'expansió del coronavirus.

Així, el director regional de l'Organització Mundial de la Salut per a Europa ha assegurat que els confinaments es poden evitar si, per exemple, el 95 per cent de la població utilitza màscares. «Existeix un mal col·lateral significatiu associat amb els confinaments com l'increment de problemes de salut mental, l'abús d'alcohol i drogues, violència de gènere, interrupció dels serveis essencials i necessitat d'un millor suport econòmic per a les persones afectades, incloses les persones que perden la seva feina», ha detallat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris