nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Manifestació a Palma en defensa del poble sahrauí: «Els joves sahrauís d'Europa estam disposats a donar la vida per les nostres famílies»

Durant la protesta, convocada per l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, s'han sentit proclames en defensa del Sàhara lliure.

AAPSIB

Centenars de persones s'han concentrat aquest dissabte migdia a la Plaça de Cort per mostrar el seu suport al poble sahrauí després de la ruptura de l'alto el foc entre el Marroc i el Front Polisario. La concentració, que també ha commemorat el 45 aniversari dels Acords de Madrid, ha servit també per demanar a l'Estat espanyol la seva implicació en la resolució del conflicte.

Durant la protesta, convocada per l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, s'han sentit proclames en defensa del Sàhara Lliure i s'han vist nombroses banderes sahrauís.

A més, entre els manifestants hi eren presents joves sahrauís que viuen a Mallorca i que han assegurat que els joves que viuen a l'estranger estan «disposats a donar la vida» per les seves famílies i per la dignitat.

En aquest sentit, els joves que conformen el grup Sàhara Acció Mallorca han fet públic un comunicat que reproduïm íntegrament pel seu valor informatiu i documental:

«Com és sabut pels organismes internacionals liderats per Nacions Unides, el poble sahrauí du més de 40 anys patint injustícies per l'ocupant marroquí i la manca de responsabilitat de l'Estat espanyol, el qual segueix essent la potència administradora del territori.

Arran dels darrers esdeveniments del dia 13 de novembre d'aquest any 2020, a l'esquerda il·legal d'Algargarat, on el Marroc està envaint part de la zona alliberada, vulnerant l'acord d'alto el foc firmat el 1991; les joventuts sahrauís que hem nascut en la fam dels camps de refugiats i viscut en la diàspora sense la calor quotidiana de la família, volem demanar la pau i la paraula.

Declaram sense cap tipus de vacil·lació i baix el lideratge del FRONT POLISARIO com a legítim i únic representant del poble sahrauí, que el camí que volem és el de la lluita pacífica, però el camí que volem no sempre és el camí que ens veim obligats a escollir. El nostre poble du massa temps vivint en una llarga nit obscura i colonial, i en aquesta nit nasquérem nosaltres amb l'esperança de veure la llum del dia sense armes ni sang.

Ningú pot retreure al nostre poble la manca de paciència o de confiança en la justícia internacional, ni valor constant per cercar la pau, ni major esforç per assolir-la. Però la meitat d'aquest poble segueix patint barbàrie i tortura per part de la dictadura marroquina, i l'altra meitat sofreix fatiga i misèria als campaments de refugiats.

Davant aquesta situació deplorable, la comunitat internacional guarda un silenci més semblant a la crueltat que a la manca de paraules. Per això i en aquestes circumstàncies, en les que el nostre poble segueix sofrint la set, la fam i la tortura; ens veim obligats a prendre partit, consciència i compromís en la contesa que s'acosta.

Nosaltres, aquelles nines i nins que vam arribar a l'Estat espanyol deixant la nostra infància encara jugant a les dunes, tornam la nostra cara ja adulta al nostre poble, que alberga encara les mateixes nefastes condicions, per prendre consciència de la nostra dignitat rebel. Així doncs, des del cor de la història i amb la mateixa convicció i el mateix esforç que hem projectat cap a la pau, estam disposades a donar més enllà de la nostra veu, la paraula, i més enllà de la paraula, la vida per les nostres famílies i la nostra dignitat.

Visca el Front Polisario! Visca el poble sahrauí digne i lliure! Sàhara lliure!»

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris