muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín:
12°

Només una vintena de països permeten l'entrada sense restriccions de viatgers procedents de l'Estat espanyol

Només una vintena de països, dels quals vuit pertanyen a la Unió Europea, permeten l'arribada de viatgers procedents de l'Estat espanyol sense imposar restriccions per la pandèmia de Covid-19, segons el darrer mapa que ha publicat el Ministeri d'Afers Estrangers, UE i Cooperació recopilant aquestes mesures.

Es tracta de França, Portugal, Suècia, Polònia, Eslovàquia, Luxemburg, Croàcia, Bulgària (tots ells membres de la UE), Sèrbia, Montenegro, Albània i Macedònia.

Fora d'Europa, només Mèxic, Lesotho, Txad, Costa d'Ivori, l'Afganistan, Síria, el Iemen, Mongòlia i Corea del Nord no imposen cap restricció a les entrades de viatgers des de l'Estat espanyol.

Segons el mapa publicat aquest dimarts per Exteriors, 106 països tenen en vigor alguna prohibició a l'entrada de viatgers procedents de l'Estat o han suspès les comunicacions aèries o marítimes.

34 països exigeixen quarantena

Altres 34 imposen alguna modalitat de quarantena, tal com fa Regne Unit, que n'ha fixada una de 14 dies. República Txeca, Suïssa i Liechtenstein deixen fora de la quarantena els procedents de Canàries; el Govern txec permet, a més, eludir la quarantena amb un test PCR. Tot i que el juliol varen quedar obertes la pràctica totalitat de les fronteres interiors de la UE, a l'agost, amb l'augment dels rebrots, han tornat gradualment les mesures restrictives.

Bèlgica imposa quarantena i tests per a viatgers procedents d'Aragó, Navarra, Lleida i Barcelona i la recomana en el cas de Girona, Tarragona, País Basc, la Rioja, Extremadura, Sòria, Guadalajara, Castelló, València, Múrcia, Almeria, Illes Balears i Madrid.

Països Baixos també la limita als procedents d'Aragó, Madrid, Navarra, Illes Balears i les províncies de Barcelona, ​​Lleida, Sòria, Burgos, Salamanca i Almeria. En tot cas, les autoritats recomanen «mantenir una quarantena de 10 dies» si s'arriba des de qualsevol regió de l'Estat espanyol. Romania l'exigeix ​​als procedents de Catalunya, Madrid, Illes Balears, Aragó, País Basc i Navarra.

Finalment, altres 30 països exigeixen un altre tipus de mesures per viatjar des de l'Estat espanyol. És el cas d'Alemanya, on els viatgers procedents de l'Estat necessiten un test molecular negatiu per a eludir la quarantena; Àustria, que demana un certificat mèdic excepte als que procedeixin de les Illes Balears o Canàries; Malta o Itàlia, que exigeix ​​també una prova molecular o antigènica amb hisop realitzada a les 72 hores anteriors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris