algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín:
14°

Crida de l'OMS als joves perquè ajudin a frenar l'expansió del coronavirus

El recent augment dels casos de coronavirus entre els joves d'Europa i del món és un recordatori que «ningú és invencible», ha destacat aquest dijous el cap de l'oficina regional europea de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Kluge.

«Encara que els joves tenen menys probabilitats de morir que les persones majors, es poden veure molt seriosament afectats --ha advertit Kluge, de l'agència amb seu a Copenhaguen--. Els joves, com tothom, han d'exercir el seu paper per a limitar l'opció que el virus s'estengui».

Les mesures suggerides inclouen «usar una màscara en situacions en les quals s'interactuarà estretament amb altres persones», «evitar les multituds i els grups grans» i preferiblement reunir-se a l'aire lliure i mantenir una distància d'un metre quan sigui possible, ha afegit.

L'augment general dels casos de virus a Europa s'atribueix al fet que la gent «va baixar la guàrdia», ha assenyalat Kluge, que ha advertit que «el risc de rebrots mai ha estat molt lluny», i encara que Europa té una proporció adequada de casos mundials, la regió continua informant d'uns 26.000 nous casos diaris.

La regió europea de l'OMS agrupa 53 països. Han registrat uns 3,9 milions de casos, que corresponen a al voltant del 17% del total mundial.

En acostar-se la pròxima temporada de grip, Kluge ha subratllat la importància que els ancians i els grups de risc es vacunin contra la grip a temps «per a protegir als nostres hospitals i al personal de salut que ja han de fer front al Covid-19 de veure's desbordats».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris