algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

Fins a un terç dels pacients recuperats de coronavirus poden patir ansietat o depressió

L'Organització Panamericana de la Salut (OPS) ha reclamat aquest dimarts que es consideri el suport a la salut mental com un component crític de la resposta a la pandèmia de Covid-19, ja que fins a un terç dels recuperats poden patir ansietat o depressió.

«La pandèmia de Covid-19 ha causat una crisi de salut mental a les nostres contrades d'una magnitud mai vista. És urgent que el suport a la salut mental es consideri un factor essencial de la resposta a la pandèmia», ha explicat la directora de l'OPS, Carissa Etienne, durant la trobada setmanal amb els mitjans de comunicació per a informar sobre l'estat de la Covid-19 en el continent americà.

Etienne ha qualificat a les malalties mentals com una «epidèmia silenciosa» que ja afectava Amèrica molt abans de l'aparició de la Covid-19, amb la depressió i l'ansietat com dues de les principals causes de discapacitat en la regió, al costat dels alts nivells de consum d'alcohol.

«Els pacients que han donat positiu a la Covid-19 no només pateixen símptomes físics, sinó que molts també experimenten insomni, dificultat per a dormir, desvari o fins i tot depressió», ha destacat la directora de l'organisme sanitari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris