algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 22°
26°

La Comissió Europea adverteix que són els creuers els responsables de repatriar passatgers i tripulació

La Comissió Europea ha advertit aquest dimecres que la responsabilitat de repatriar els passatgers i tripulació dels creuers que puguin quedar blocats durant la seva ruta per les restriccions degudes al coronavirus recau de manera general sobre els propis operadors del creuer, fins i tot quan es troben fora de la Unió Europea.

Així ho ha aclarit l'Executiu comunitari en una guia amb directrius sobre com actuar durant les circumstàncies excepcionals que imposa el confinament i en què també demana als estats membre col·laboració per assistir als operadors en la identificació dels ports adequats per al desembarcament que permeti la repatriació dels seus clients o el relleu de la tripulació.

En cas que hi hagi persones a bord infectades amb el coronavirus, precisa Brussel·les, els vaixells han de ser dirigits a un port proper on els hospitals tenguin capacitat suficient per atendre els malalts.

«Deman als estats membre que designin ports en els quals fer canvis de tripulació ràpids i record als operadors de creuers que tenen la responsabilitat de portar tots els seus clients i treballadors fins a casa de manera segura», ha dit la comissària de Transports, Adina Valean.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris