algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 22°
21°

El Parlament Europeu vol acabar amb el canvi d'hora a partir del març del 2021

El Parlament Europeu ha aprovat la proposta per a posar fi al canvi d’hora estacional. Per 410 vots a favor, 192 en contra i 51 abstencions, els eurodiputats han aprovat l’informe de l’eurodiputada sueca Marita Ulvskog, qui demanava que s'eliminés el canvi d’hora a partir del març del 2021 i no pas al 2019, la data proposada per la Comissió Europea.

Els estats de la Unió Europea que decideixin quedar-se amb l’horari d’estiu canviarien per darrer pic el rellotge el març del 2021, mentre que els qui escullin l’horari d’hivern l’haurien de tornar a canviar a l’octubre del 2021. Amb tot, el calendari està supeditat al que decideixin els Estats.

La proposta legislativa de la Comissió va sorgir arran de les respostes de prop de quatre milions d’europeus a una consulta ciutadana sobre abolir el canvi d’hora dos pics a l’any.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any

Efectivament, que les 12 siga s'hora de s'equador, tant des dia com de sa nit, és a dir, es autèntics migdia i mitjanit i que es deixi de falsejar s'hora. Si es volen tenir hores de sol quan s'acaba, aleshores que s'acabi més prompte, però, com dic, que no es falsegi s'hora

Valoració:2menosmas
Per Joan Capó, fa dervers d'un any

No vull ni l'horari d'estiu ni el d'hivern.
Vull el que teníem fins l'any 1940: l'hora solar. Que a migdia el Sol sigui al punt més alt.

Valoració:3menosmas
Per Rectificar és de savis, fa dervers d'un any

Ja és ben hora!
Quants d´anys per adonar-se de la pífia!
Quins cervells! Com si el sol pogués canviar...

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris