nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

La Comissió Europea «anima» Espanya a notificar-li lleis restrictives amb el dièsel, com la de les Balears

La Comissió Europea ha animat Espanya a notificar-li les iniciatives legislatives que contemplin restriccions als vehicles dièsel i d'altres que recorrin a combustibles fòssils com les plantejades en el projecte de llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica de les Balears.

«Animam Espanya a notificar-nos aquests assumptes a la Comissió perquè puguem donar una resposta oficial», ha manifestat aquest dijous al Congrés el vicepresident de la Comissió Europea Jyrki Katainen, després de la seva compareixença davant la Comissió Mixta (Congrés-Senat) per a la Unió Europea.

Demanat pels mitjans per una valoració sobre les restriccions plantejades pel Govern, que han estat denunciades davant la Comissió Europea per l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac), Katainen ha assenyalat que l'executiu comunitari encara està pendent d'analitzar aquesta proposta de legislació i que, per això, encara no compten amb «una postura clara» sobre això.

Katainen ha assenyalat la importància que les administracions públiques adoptin mesures per afrontar aquest repte però ha demanat que totes elles «siguin acords amb la regulació del mercat únic».

En aquest sentit, ha recordat que Dinamarca va informar a la CE d'una proposta semblant i que la seva resposta va ser que un Estat membre «no pot fer restriccions a productes que compleixen amb la regulació europea».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris