nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 25°
28°

«La llibertat de la dona a Turquia és decisiva per aconseguir la democràcia del país»

15-05-2018

El delegat del Partit Democràtic dels Pobles (HDP) a la Unió Europea, Faruk Doru, ha sostengut aquest dimarts que la llibertat de la dona a Turquia és «decisiva» per aconseguir el desenvolupament de la democràcia al país. Doru ha explicat que la situació política actual a Turquia és dolenta, ja que, ha afegit, el govern ha implantat un «sistema de dictadura».

«Turquia s'ha convertit en una presó», ha sentenciat després d'indicar que hi ha «més de 10.000 presos polítics i batles arrestats per les seves declaracions». Així mateix, ha incidit que no només són atacats els kurds, sinó que des del govern de Recep Tayyip Erdogan es persegueix també a les forces demòcrates i als mitjans de comunicació. Respecte a això, ha ressaltat la necessitat de desenvolupar una cultura de pau i de democràcia.

D'altra banda, Doru ha lamentat que el govern turc hagi decidit avançar les eleccions a juny i ha manifestat que la seva política «no va gens bé», ja que està abocant al país a la «catàstrofe econòmica i impulsant la guerra contra els països veïnats».

Reunions a les Balears
El delegat del Partit Democràtic dels Pobles (HDP) a la UE s'està reunint aquest dilluns i dimarts a les Balears amb diferents institucions i partits polítics per explicar-los la situació que es viu a Turquia. «Estic molt satisfet amb el suport rebut a les Illes», ha dit.

Una de les trobades s'ha realitzat aquest dimarts a l'Ajuntament de Palma. En aquesta reunió, el batle de Palma, Antoni Noguera, li ha transmès el seu suport i solidaritat amb el poble kurd i ha mostrat sensibilitat amb els batles empresonats. A més, han tractat de la possibilitat d'explorar vies de cooperació internacional municipalista i d'impulsar que les administracions de les Illes enviïn observadors internacionals als comicis previstos per a aquest mes de juny.


COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris