lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
28°

«S'incompleix sistemàticament el reconeixement de Palestina com estat propi»

30-04-2018

La Comissió de Drets Humans del Col·legi d'Advocats de les Balears ha manifestat aquest dilluns la seva «profunda preocupació per els greus fets de les darreres setmanes a Gaza i Nicaragua».

La comissió ha denunciat que a la franja de Gaza «s'han produït greus violacions dels Drets Humans», com a «assassinats de civils, inclosos menors d'edat, destrucció d'escoles i d'altres infraestructures bàsiques, restriccions a l'accés a l'aigua potable i destrucció d'habitatges».

En aquesta línia, la comissió ha criticat que l'Estat d'Israel «incompleix sistemàticament la Resolució 181 de l'Assemblea General de l'ONU que reconeix el dret de Palestina a un Estat propi i practica una política de repressió sistemàtica de la població palestina».

D'altra banda, la Comissió de Drets Humans del Col·legi d'Advocats de les Balears ha alertat que a Nicaragua «s'ha produït una repressió brutal, per part de les forces de seguretat, de manifestacions pacífiques». «En aquestes accions s'inclou l'assassinat de desenes de manifestants, amb total impunitat», han censurat.

Per això, la comissió ha volgut «denunciar davant l'opinió pública aquests fets» i instar la Comunitat Internacional a la seva condemna, proposant fins i tot sancions a Israel i a Nicaragua «per les gravíssimes violacions dels Drets Humans comeses». La comissió donarà trasllat del comunicat a la Comissió d'Afers exteriors del Congrés de Diputats, al Ministre espanyol d'Afers exteriors i a les ambaixades d'Israel i Nicaragua a Madrid.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris