cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
22°

Smart Island World Congress tanca la segona edició amb la participació de més de 1.200 persones

24-04-2018

La segona edició de 'l'Smart Island World Congress' ha tancat aquesta capvespre la seva segona edició després de dos dies en els quals ha reunit a més de 1.200 professionals i a 175 delegacions internacionals procedents de més d'un centenar d'Illes.

Per la seva banda, Fira de Barcelona ha valorat «l'èxit de participació, consolidant l'esdeveniment com a principal fòrum de debat entre illes». El congrés ha comptat amb el suport del Govern, el Consell i l'Ajuntament de Calvià.

En l'esdeveniment han participat associacions internacionals, tals com Dafni, que agrupa 44 municipis illencs de Grècia; Coe, representant algunes de les illes més petites del Carib; i Global Island Partnership, amb més de 30 illes representades. A més, en el marc de la plataforma B2B Island2Island, s'han celebrat més de 150 reunions entre empreses i delegacions.

Durant els dos dies que ha durat el cim, s'han realitzat 15 ponències on s'han debatut els reptes i oportunitats de les illes de tot el món, com el canvi climàtic, la competitivitat econòmica, la innovació tecnològica i el turisme.

Les conferències dels ponents principals han estat a càrrec de la directora de Costa Rica Neta i impulsora de la descarbonització del país centre-americà, Mónica Araya, i del consultor i defensor de la descongestió turística, Doug Lansky; així com les intervencions del director general d'Energia de la Comissió Europea, Cristopher Jones, i el secretari d'Estat per a la Societat de la Informació i l'Agenda Digital, José María Lassalle.

A més, el passat dilluns es lliuraven els premis Smart Island, que reconegueren Wight (Anglaterra) com a illa intel·ligent de l'any. La mexicana de Cozumel va ser designada millor destinació smart i la ciutat de la Possessió, pertanyent a l'illa de la Reunió, premi a la millor iniciativa de desenvolupament sostenible.

El Consell explica el seu pla estratègic
Per la seva banda, la consellera insular de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, ha presentat el Pla Estratègic Smart del Consell en la sessió sobre estratègies 'smart' en acció. En la mateixa ponència, han participat representants de Palma, El Hierro i de Roatán.

El Pla pretén potenciar la coordinació i vertebració territorial, la diversificació del model econòmic, la qualitat de vida dels ciutadans i inclusió social. També busca apostar per una illa sostenible i el bon govern, i fomentar la participació i la transparència.

Igualment, la consellera insular de Medi ambient, Sandra Espeja, ha participat en la taula rodona 'Economia circular i desenvolupament sostenible', on ha parlat sobre l'economia circular i la necessitat substituir «l'economia lineal actual». Espeja també ha indicat que el nou Pla director insular de residus no perillosos de Mallorca inclourà una planta de neteja d'envasos reutilitzables.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris