cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
28°

Els familiars de presos polítics demanen enviar cartes a Merkel i Macron

04-04-2018

L’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) ha demanat aquest dijous a la ciutadania que enviïn cartes a mandataris europeus per alertar de «la repressió de l'Estat espanyol i la vulneració de drets civils a Catalunya».

En un acte en el Teatre de Sarrià de Barcelona, han exposat que els destinataris d'aquestes cartes haurien de ser la canceller alemanya, Angela Merkel; el president francès, Emmanuel Macron; el primer ministre finès, Juha Sipila; el d'Irlanda, Lea Varadkar, i el de Portugal, Antonio Costa.

Aquesta iniciativa de l’ACDC, associació que agrupa familiars de líders sobiranistes presos, compta amb el suport d'altres entitats com l’Assemblea Nacional Catalana i a les seves pàgines web ofereixen cinc models de cartes ja escrites amb els idiomes respectius dels cinc líders europeus.

«Una vegada tenguis la carta impresa, signa-la, posa-li un segell, el remitent i envia-la», demanen els familiars dels presos, que cerquen internacionalitzar la situació injusta que, al seu parer, viuen aquests líders sobiranistes. La carta pretén traslladar als cinc mandataris «un crit d'auxili a tots aquells» que estiguin compromesos amb la democràcia i els drets humans i que vegin amb preocupació la situació de Catalunya. La missiva també reivindica la celebració del referèndum de l'1 d'octubre, carrega contra la presó preventiva i afirma que les ordres de detenció europees contra els líders a l'estranger es basen «en imputacions delictives falses i arbitràries».

«La Comunitat Europea va néixer amb el noble objectiu que el verí de l'autoritarisme i el feixisme no tornés més (...). Avui la missió i l'ànima de la UE estan en risc des del moment que permet la deriva autoritària d'un dels seus Estats membres», conclou.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris