cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
27°

Amics del Poble Sahrauí convoca una concentració en suport als presos del Grup de Gdeim Izik

04-04-2018

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Balears ha convocat una concentració en suport als presos sahrauís del Grup de Gdeim Izik, que es troben en vaga de fam des del 9 de març per reclamar la fi de les mesures il·legals i inhumanes que s'apliquen contra ells.

Així mateix, la protesta tendrà lloc aquest dijous a les 19.00 hores a la plaça de Cort, segons ha informat el col·lectiu. L'Associació ha denunciat el «menyspreu» als Drets Humans dels presoners «que pateixen per part de les autoritats penitenciàries d'ocupació marroquines».

Per això, l'organització ha exigit «l'estricte compliment de la legalitat internacional en relació al tractament de les persones preses i el compliment del Dret Humanitari Internacional».

Segons ha explicat Amics del Poble Sahrauí, aquests presos polítics foren detenguts arbitràriament el 2010 en relació al campament reivindicatiu de Gdeim Izik i patiren «tortures, maltractaments, un judici militar il·legal i un segon judici civil sense garanties basat en actes de la policia signades sota tortura i per les quals foren condemnats a penes de fins a cadena perpètua».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris