cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
22°

El Govern, finalista als premis Natura 2000 sobre les curses per muntanya en espais protegits

13-03-2018

Els criteris tècnics que la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha elaborat i aprovat per facilitar l'organització de curses de muntanya que transcorren dins de l'àmbit dels espais de rellevància ambiental de Xarxa Natura 2000 han resultat finalistes en els premis de conciliació d'interessos dels premis europeus Natura 2000.

Així mateix, la candidatura es va presentar de manera conjunta amb la Guia de bones pràctiques per al desenvolupament de carreres per muntanya en espais protegits, d'Europarc España, en la qual es basen els criteris del Govern, segons ha explicat la Conselleria en un comunicat.

Aquests premis es destinen a accions que reconeguin i promoguin pràctiques de conservació de la natura a Europa, distingint l'excel·lència en la gestió i la promoció de la Xarxa Natura 2000 i mostrant activitats beneficioses per a l'economia local que estan relacionades.

En els propers dies, se seleccionarà un guanyador dels premis en cadascuna de les sis categories que es convoquen: conservació, beneficis socials i econòmics, comunicació, conciliació d'interessos i cooperació.

A més, també hi haurà un sisè guardó que atorguen els ciutadans i que es tracta del Premi Públic Natura 2000, que consisteix en un vot del públic que es farà mitjançant les xarxes socials. La proposta que rebi el major nombre de vots rebrà el Premi Europeu dels Ciutadans.

En concret, el Govern i Europarc España opten al premi de Conciliació d'interessos posant com a exemple Menorca, on s'ha avaluat la 12a Volta a Menorca BTT, que ja va ser informada sobre la base dels nous criteris, i que transcorre per nou espais de la Xarxa Natura 2000, la qual concilia els interessos dels promotors i participants de la prova i minimitza els efectes perjudicials a les zones de rellevància ambiental.

La candidatura expressa que l'assessorament de l'esdeveniment esportiu que apliquen els criteris tècnics de l'Executiu i la guia d'Europarc permet una anàlisi objectiva dels impactes ambientals, els quals, a més, no tenen cap repercussió social ni econòmica negativa.

Així mateix, destaca que, tant en el cas estatal com en l'autonòmic, la metodologia ha estat consensuada amb els professionals d'activitats esportives a la natura i que tendrà continuïtat.

El proper 17 de maig s'anunciaran els sis guanyadors a la cerimònia de lliurament de premis que tendrà lloc a Brussel·les, on assistiran representants tant de Medi Ambient com d'Europarc España.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris