muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

[VÍDEO] Els foguerons de Sant Joan tornen a l'Argentina

Juan Diego Morales

Fins fa dècades, aquest era un ritual que es repetia cada any arreu d'Argentina. No obtant això, la tradició va desaparèixer i és ara quan la Casa Balear ho intenta recuperar.

Villa María és una d'aquestes ciutats on la Casa Balear recrea la festivitat i els descendents dels immigrants arribats des de les Illes Balears fan força perquè continuïn. Així, el divendres 23 de juny al vespre, centenars de persones s'aproparen a la piràmide de branques i troncs de tres metres d'altura. Cremaren els dimonis per donar lloc als bons desitjos.

Des de la Casa Balear destaquen que enguany han estat el doble de gent que el darrer any i a més van afegir a la celebració una camioneta gastronòmica i música i danses en viu. Expliquen que tenen la intenció de convertir-ho en un esdeveniment més gros i que funcioni com a esdeveniment d'interès anual per al municipi. També han destacat que han rebut el suport de l'intendent Natalio Graglia qui ha promès que l'any que ve serà molt més gros vist l'èxit.

«És una tradició que s'origina més aviat en un culte pagà al solstici d'estiu a l'hemisferi nord, barreja d'un ritual d'adoració al foc i de purificació», explica Ana Casasnovas. «Estam tractant de recuperar aquestes velles tradicions. Els que ja pentinem cabells blancs assistíem a aquests foguerons quan érem nins. Cerca, fer-los honor als nostres avantpassats de Mallorca i Menorca, on la festivitat continua sent molt important», ha afegit la descendent.

La Casa Balear

La Casa Balear té entre Villa María i Villa Nueva uns 800 socis, la majoria són fills o néts d'immigrants de les Illes Balears nascuts a l'Argentina. D'entre les activitats que programen al llarg de l'any hi trobam classes de ball de bot, teatre, manualitats i dolços tradicionals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris