muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

El Parlament denuncia la «cessió il·legal» del Govern espanyol al marroquí i de l'exili de sahrauís refugiats

Parlament.

Una delegació de diputats autonòmics membres de l’intergrup 'Pau i Solidaritat amb el Sàhara' han denunciat aquest dimarts al Parlament la situació del poble sahrauí després de viatjar fins al campament de refugiats sahrauís Tindouf (Algèria).

En el viatge ha participat un representant de cada grup polític del Parlament, a més d'un representant de l'Ajuntament de Palma, un altre del Fons Mallorquí i un assessor de comunicació destinat a recollir informació per editar un documental que ajudi a la difusió d'aquesta denúncia.

Així ho ha explicat la diputada Conxa Obrador en el Parlament, on ha censurat la «cessió il·legal» del Govern espanyol al marroquí i ha alertat de «l’exili» de sahrauís refugiats, «dividits per un mur de silenci», ja que «no té cap transcendència mediàtica». Obrador també ha explicat els objectius principals del viatge: conèixer l'organització dels campaments, mantenir contacte amb els representants de les diferents institucions que els dirigeixen i amb organitzacions locals i internacionals i fer un seguiment dels projectes que la L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Balears desenvolupa als campaments.

En aquest sentit, Obrador ha advertit de la falta d'oportunitats entre els joves i les seves dificultats per acabar els seus estudis superiors; del desproveïment d'aliments i aigua; o del nombre de persones desaparegudes a causa de la violència. Per tot això, ha insistit que «el Govern espanyol no té cap justificació per no escoltar les reivindicacions del poble sahrauí». També ha avançat que impulsaran iniciatives des del marc autonòmic en solidaritat amb el poble sahrauí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris