nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

Intercanvi d’experiències entre les Balears i Finlàndia en l’àmbit de la Formació Professional

Intercanvi d’experiències entre les Balears i Finlàndia en l’àmbit de la Formació Professional.

Vint docents de formació professional de diferents famílies professionals i d’una vintena de centres educatius de les Illes Balears, juntament amb personal de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat, han viatjat aquesta setmana fins a Turku (Finlàndia) dins el marc del projecte EuroFP Balears II. Aquest projecte permetrà oferir als 31 centres adscrits un total 70 beques de mobilitat per a alumnes i professors.
 
Els objectius d’aquesta visita, que va començar el passat dimarts 4 d’abril i que finalitzà el dijous 6 d’abril, han estat conèixer el funcionament del sistema educatiu finlandès en l’àmbit de la formació professional i la formació del professorat, impulsar els intercanvis entre el professorat i organitzar espais perquè l’alumnat d’FP de les Illes Balears pugui participar en formació en centres de treball a Finlàndia i viceversa.
 
Intercanvi d’experiències

En el decurs de la visita la comitiva d’educació es va reunir amb els representants i professors del centreTurku Vocational Institute, per tal de conèixer el sistema educatiu finlandès i el seu model d’FP, així com el funcionament de les pràctiques formatives en centres de treball (FCT) a Finlàndia i introduir-los en termes generals en el sistema d’orientació acadèmica i laboral del seu centre. Al mateix temps, els representants de la Conselleria varen explicar el funcionament del sistema educatiu de l’Estat espanyol, fent especial incidència en el sistema d’FP i de funcionament de les formacions en centres de treball(FCT) a les Illes Balears.
 
La comitiva també va visitar diferents centres de formació professional i d’empreses que acullen alumnes que fan les seves pràctiques formatives en centres de feina per conèixer de primera mà el seu funcionament.

Projecte Erasmus+ EuroFP Balears II 

Un dels objectius de la Conselleria d’Educació i Universitat és promoure els projectes de mobilitat europea, així com el coneixement de llengües estrangeres, tant entre l’alumnat com entre el professorat de les Illes Balears. Pel que fa a l’àmbit de la formació professional, els projectes de mobilitat europea contribueixen a aproximar la dimensió i la realitat europea en els seus àmbits educatiu i productiu als ensenyaments de formació professional.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Esteve, fa mes de 4 anys

Molt bona iniciativa que permetrà millorar la formació professional. Enhorabona.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris