cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 21°
21°

La televisió d'Eslovènia entrevista Romeva en català en horari de màxima audiència

La televisió pública d'Eslovènia, RTVSLO, ha aprofitat la visita del conseller d'Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya, Raül Romeva, per entrevistar-lo en horari de màxima audiència. La qüestió que ha sorprès tothom ha estat que l'entrevista s'ha fet en català tant per les respostes de Romeva com per les preguntes del presentador eslovè.

L'entrevista es va emetre en l'informatiu del vespre de la cadena. El presentador, Igor Bergant, fa la presentació en eslovè, però, quan s'adreça a Romeva, comença amb un 'bona nit' per a després continuar tota l'entrevista en català i subtitulada a l'eslovè.

L’entrevista s’ha produït en el marc de la visita del conseller d’Afers Exteriors a Eslovènia qui s'hi ha desplaçat per fer una conferència a la Slovenian Society for International Relations de Ljubljana sota el títol 'Building Europe by Democratic Processes'. Ha aprofitat el viatge per reunir-se amb els polítics responsables d’aconseguir la independència d’aquest país l’any 1991. 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 4 anys

Així tothom pot veure com això és una cosa ben normal... vull dir, és normal que el català sigui respectat. Això ho sabriem fa temps si estàssim a un país normal, és clar, no engolits per aquest "país" fabricat que no s'aguanta, l'essència del qual (Castella) te ínfules de conqueridor, melancònia d'imperi i deliris de grandesa però sempre ha anat a robar riqueses perquè no les sap generar per si mateix i a matar identitats perquè te complexe d'inferioritat i necessita destruir els altres.

Valoració:0menosmas
Per Macià, fa mes de 4 anys

La televisió eslovena entrevista en Raül Romeva en català i amb subtítols. Televisió Espanyola no ho faria mai. El motiu ja el coneixem: els catalanoparlants no dominen l'eslovè però sí el castellà, i per tant poden usar el català a la televisió eslovena però perden el dret d'usar-lo a les televisions espanyoles.

Valoració:0menosmas
Per de tres parts dues, fa mes de 4 anys

Jo som i me sent mallorquí i balear, i al mateix temps me sent catalá i no-espanyol ¿ i me de empegueir de res perque ni han aquí i a Madrit que diuen al contrari ?
Als qui noels agradi el que dig, que vagin a MDQ, demanin una Merda De Qualitat i que hi mullin un Xurro, perque amb una enssaimada no l'entendran .

Valoració:-2menosmas
Per !!!! Jo mateix, fa mes de 4 anys

Me sent molt Mallorquin , Balear i per descomptat espanyol .. ! És qualque cosa dolenta això .? me tenc de sentir català i des seus inventats països per què qualcuns per aquí en aquest mitjà ho prefereixen.. ofenc a qualcú per això...? No estam en democràcia..? Aquest diari, és també és democràtic i per això rep subvencions públiques .. i com a tal part des meus doblers ! M'agradaria que no anul·lassin aquest comentari, gràcies.

Valoració:-5menosmas
Per !!!!! Jo mateix.., fa mes de 4 anys

Diari Balears un diari democratic i espanyol

Valoració:8menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Espanya s'en donara compte de lo que esta passant quan es catalans faci 15 anys que son independents... Un poc com els va passar amb es argentins. Res, ido no els hi romprem sa sorpresa... Si, si, tranquils que no els escolta ningu a Europa, i que a Europa estan tots a favor d'Espanya, i en realitat estan ben contents de ses modificacions des Tribunal Inconstitucional per fer-lo menys democratic.

Valoració:0menosmas
Per Enhorabona, dbalears.cat!, fa mes de 4 anys

Aquesta redacció està d'enhorabona per la tasca de neteja de provocadors antimallorquins i de dignificació del nostre benvolgut i estimat dbalear.cat
Endavant, companys!

Valoració:-1menosmas
Per cucut, fa mes de 4 anys

... i, l´ignorant estat espaÑol, sempre amb el cul a l´aire.
Visca els PP.CC.

Valoració:-1menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 4 anys

A Eslovènia deuen ser més civilitzats i cultes que a España. Això a TVE no ho farien mai. Algú seria despatxat fulminantment.

Valoració:-1menosmas
Per Ropit, fa mes de 4 anys

A Espanya la historia es repeteix continuament.
A partir de Rocroy, allà pel 1645, começanren a perdre possesions d'Europa i d'Ultramar, i sempre deien rient que mai les perdrien.
Amb Catalunya els passarà igual. Serà independent i encara no s'ho creuran.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris