cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Hillary Clinton i Donald Trump pendents dels 'swing states', els estats on es decideixen les eleccions

04-11-2016

En el complex sistema electoral dels Estats Units, a tots els estats, excepte Maine i Nebraska, el candidat que obté més vots s'emporta tots els delegats, encara que només superi per un vot el seu adversari. Això fa que, de cara a guanyar les eleccions, sigui igual perdre per un vot que per un milió. Com que a molts estats no hi ha gens d'intriga electoral a Texas, per exemple, des del 1980 sempre hi han guanyat els republicans; Massachussets, en canvi, ha votat demòcrata en les set darrers eleccions-, el resultat s'acaba decidint en un reduït grup d'estats, on el guanyador varia depenent de l'any.

Els anomenats 'swing states' són una de les claus que acaben decidint el guanyador de les eleccions. I, lògicament, també és allà on s'aboquen els candidats en les darreres setmanes de campanya. Els principals 'swing states' o 'estats frontissa' són Florida, Ohio, Pennsilvània, Nevada, Iowa, Carolina del Nord, Nou Hampshire i Virgínia.

Guanyar en la majoria d'aquests estats, principalment als que atorguen més delegats (Florida, Ohio i Pennsilvània) deixa un candidat pràcticament a les portes de la Casa Blanca. Un exemple és el cèlebre cas d'Ohio, on, des del 1964, qui hi ha guanyat ha arribat a la Casa Blanca. Molt similar és el que passa a Nevada. Des del 1912, l'estat dels casinos ha votat sempre pel guanyador de les eleccions, amb l'excepció del 1976.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per a arruix, fa mes de 3 anys

Li han ensenyat a escriure en es mateix lloc avon t'han ensenyat a tu es respecte.

Valoració:1menosmas
Per arruix, fa mes de 3 anys

Al de más abajo.- ¿Dónde "cohones" te han enseñado a escribir?. Siempre y cuando lo que haces sea escribir con mínimo de orden.

Valoració:-2menosmas
Per Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu, fa mes de 3 anys

JO Voldria VEURA GUANYAR A HILLARI CLINTON .... I NO AL PATO " DONALD " TRUMP ..Si Guanya LA DONA Seria LA PRIMERA DONA PRESIDENTA DELS ESTATS UNITS . Faria historia SI GUANYA EL PATO DONALD Tambe Feria Historia GUANYARIA EL PITJOT Candidato a President dels Estats Units Que mai a tenido els Estats Units a lo llarg de la seva llarga historia EL PITJOR El mes impresentabla en tots als espectas .....SI SI SI HILLARI CLINTON ..PRESIDENTA .......... NO EL PATO DONALD que no sigui President ..

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris