muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

L’1% de la població mundial és més rica que el 99% restant

L'informe també mostra que la desigualtat afecta de manera desproporcionada les dones; de les 62 persones més riques del món, 53 són homes i només 9 són dones

Rocinha, a Rio de Janeiro, és el major barri de faveles del Brasil. Foto: Alicia Nijdam

Un informe d'Oxfam, anomenat «Una economia al servei de l'1%», evidencia que l'1 per cent de la població mundial posseeix més riquesa que el 99 per cent restant. Expliquen que des de 2010, la riquesa de la meitat més pobra de la població s'ha reduït en un bilió de dòlars, el que suposa una caiguda del 41%, tot i que la població mundial ha crescut en prop de 400 milions de persones durant el mateix període.

També posen de manifest una altra xifra: la riquesa de les 62 persones més riques del planeta ha augmentat més de 500.000 milions de dòlars, fins a aconseguir la xifra d'1,76 bilions de dòlars. L'informe també mostra que la desigualtat afecta de manera desproporcionada les dones; de les 62 persones més riques del món, 53 són homes i només 9 són dones.

L’entitat manifesta que, tot i que els líders mundials parlen cada vegada més de la necessitat d'abordar la desigualtat i al setembre van fixar un objectiu mundial per reduir-la, la realitat «és que la bretxa entre els més rics i la resta de la població ha augmentat de manera dràstica al llarg dels últims dotze mesos».

La predicció que Oxfam va realitzar abans de la reunió de Davos de l'any passat, que en poc temps l'1% posseiria més riquesa que la resta de la població mundial, s'ha complert el 2015, un any abans del que s'esperava.

Oxfam fa una crida perquè es prenguin mesures urgents contra la crisi de la desigualtat extrema, que «posa en perill tot el progrés realitzat al llarg dels últims 25 anys en la lluita contra la pobresa». Com a prioritat, l'organització demana que s'acabi amb l'era dels paradisos fiscals, «cada vegada més utilitzats per les persones riques i les grans empreses per evitar pagar els impostos que els corresponen de manera justa. Com a resultat, els governs s'han vist desproveïts d'uns recursos essencials per abordar la pobresa i la desigualtat».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

Si 62 persones tenen 1.760.000.000.000 dòlars, aquestes només poden gastar entre totes elles quasi un milió de dolars.

Lo que sobra només podria mantenir 11 milions de immigrants. Una dada, lo que sobra ès més que PIB del estat espanyol. Seria una piràmide on adalt hi ha 62 persones i a la base més de 10 milions de persones.

Se ha de suposar que aquestes 62 persones donen treball a uns 11 milions de pagues anuals.
A l'estat espanyol els ocupats no solen passar de 18 milions.

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Resultat d´una crisi creada "dins d´un laboratori".
I ben gelós que tenen el poder darrera el seu teatret de teresetes, mirau que han fet al Parlament espanyol amb els escons i amb la mesa.
El dia menys pensat, tot fera un tro.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris