cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

La demanda de la 'Charlie Hebdo' es dispara però només n'arriben 50 exemplars

Un exemplar a la seu del diari Última Hora.

Impossible satisfer la demanda a Mallorca d'exemplars de la Charlie Hebdo editada després de l'atemptat que va costar la vida a diversos dels seus dibuixants i redactors. A Mallorca van arribar divendres passat 50 exemplars del setmanari, que ja estaven reservats. D'altres s'esperen a aquesta setmana perquè hi ha una llista d'espera molt superior a aquesta xifra que es preveu rebre.

Mai va tenir tant reclam a Espanya la Charlie fins a l'assalt a la seva seu parisenca. La distribuïdora Societat Espanyola de Llibreria General (Sgel), encarregada habitualment de fer arribar aquesta revista als punts de venda, va rebre la setmana passada un miler d'exemplars per a la seva distribució a tota Espanya. Però de fet només es van establir sis punts de venda: Madrid, Barcelona, València, Alacant, Girona i Mallorca.

En temporada baixa turística, Sgel distribueix a l'illa no més de cinc exemplars de cada número de Charlie Hebdo amb possibilitat de retornar-ne dos o tres. De fet, el setmanari satíric francès venia imprimint un total de 60.000 exemplars per a la seva distribució a la metròpoli, els seus territoris d'ultramar i l'estranger. La tragèdia ha suposat una tirada especial de cinc milions d'exemplars del número datat el 14 de gener de 2015, la portada il·lustra aquesta informació, i que s'ha estat esgotant en els quioscos de França des de la seva aparició.

La distribuïdora va confirmar a aquest diari que aquest dimarts a la nit van recollir al sud de França un altre miler d'exemplars per a la seva distribució en territori espanyol, dels quals mig centenar arribaran a Mallorca.

Segueix doncs arribant amb comptagotes l'exemplar que porta en portada la caricatura del profeta que, amb una llàgrima sota el seu ull esquerre, sosté el cartell 'Je suis Charlie' sota la frase 'Tot perdonat'.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris