nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

L'Estat espanyol activa un pla per protegir infraestructures crítiques després de l'atemptat a París

El Ministeri de l'Interior ha posat en marxa un pla per protegir les denominades infraestructures crítiques després de l'atemptat a París per al que ha elaborat una circular que ha enviat a totes les unitats demanant la seva col·laboració, segons han informat a Europa Press fonts policials.

En el text d'aquesta circular, el Departament que dirigeix Jorge Fernández Díaz explica que ja "s'han establert les mesures és necessària la participació de totes les unitats per cobrir totes les infraestructures crítiques». Aquesta ordre ja està arribant a les diferents Direccions Superiors de Policia de tot Espanya, segons les mateixes fonts.

Per infraestructures crítiques s'entenen totes aquelles que permeten el normal funcionament del país, és a dir, aeroports, estacions, centrals elèctriques, entre d'altres.

Ja el passat mes de setembre quan Interior augment un grau el nivell d'alerta antiterrorista fins Nivell 2 intensitat alta, l'ordre significava extremar la vigilància sobre aquestes infraestructures a l'entendre que solien ser els objectius principals del terrorisme islamista.

En cas que el Ministeri decidís tornar a apujar l'alerta fins Nivell 3 es faria afectiu el desplegament de les forces de seguretat per la via pública.

Interior adopta aquesta decisió després de l'atemptat de Paris en el qual terroristes islamistes han tirotejat almenys 12 persones en un atemptat contra una revista satírica que havia publicat vinyetes de Mahoma.

Fernández Díaz donarà explicacions d'aquestes decisions a la seu del Ministeri aquesta tarda al final d'una reunió convocada d'urgència amb els màxims responsables de la lluita antiterroristes de les forces i cossos de seguretat de l'Estat i del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris