nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

Científics de la UIB dissenyen una molècula per lluitar contra l'alzheimer

Taller per a persones amb alzheimer.

M.N.

Els investigadors del grup de recerca en Biomedicina Molecular i Cel·lular de la Universitat de les Illes Balears han dissenyat una molècula que permet recuperar, en ratolins, els nivells de fosfatidiletanolamina i d’àcids poliinsaturats que es veuen alterats per efecte de la malaltia d'alzheimer humana.

La recerca s’ha publicat en un dossier especial que la revista científica Biochimica et Biophysica Acta – Biomembranes ha dedicat a la recerca de la UIB en el camp d’estudi de les membranes lipídiques. Les membranes lipídiques conformen una barrera selectiva que, a més de separar, comunicar i definir les cèl·lules i els seus orgànuls interns, també rep i propaga importants senyals que controlen el comportament cel·lular.

En aquest camp, l’equip d’investigadors liderat pels doctors Pablo Escribá i Xavier Busquets va dissenyar i patentar l’any 2009 la molècula àcid hidroxidocosahexaenoic (HDHA). El disseny d’aquesta molècula es basa en una nova hipòtesi que planteja que l’alteració neurològica que produeix el procés neurodegeneratiu associat a la malaltia d’alzheimer està relacionada amb una alteració dels nivells de lípids de la membrana de la neurona.

La recerca dels investigadors de la UIB ha demostrat per primera vegada en ratolins que el tractament amb la molècula HDHA permet recuperar els nivells dels lípids alterats per l’alzheimer, concretament la fosfatidiletanolamina i els àcids poliinsaturats.

En l’actualitat les empreses PharmaConcept i Praxis Pharmaceuticals, sota llicència de l’empresa Lipopharma, realitzen assaigs en humans per avaluar l’efectivitat d’aquesta molècula en el tractament de l’alzheimer.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per normal, fa mes de 6 anys

El feixisme dels espanyolarros és una malaltia. Es pot curar ? I en cas de que ells no ho vulguessin ?

Valoració:13menosmas
Per I a filar stopa, fa mes de 6 anys

Van justets, Apor Garfum. En trobes qué diuen que la seva salut és tan i tan bona que les pulsacions li van a 10 i baixant. I queden sorpresos quan lis dones la raó.

Valoració:9menosmas
Per Apor Garfum, fa mes de 6 anys

Es veu que els fatxes, al fet d´investigar malalties tan terribles com l´Alzheimer, crear nous materials, i dissenyar nours programes d´ordinador, li diuen adoctrinar.

Valoració:11menosmas
Per madame curie, fa mes de 6 anys

Ja s´ha investigat, .,. Per desgrácia en el 90% dels casos no té cura. El 100% si son espanyolarros.

Valoració:10menosmas
Per ., fa mes de 6 anys

Insulteu a la UIB, insulteu-la i també calumnieu-la! I quan necessiteu un tractament o un medicament que s´hagi fet aqui, com ja s´en han fet tants, que vos recordin que el remei que vos tornerà la salut s´ha fet al "niu de catalàns" o al "centre d´adoctrinament" cpm li dèieu volttros. Vos mereixerieu que nos vos donàssin el ractament, però com que no ho faràn, almenys que vos ho recordin. Ara la UIB hauria d´investigar com curar la curtor i la dolentia.

Valoració:16menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 6 anys

Supongo que en catalán, jajajajajajajajajaja...

Valoració:-4menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 6 anys

Què, sortirà un equivalent com la Fundació Jaume III a rebatre aquestes coses a la UIB també? O això cantaria massa, en canvi de etimologia de la llengua tothom en pot dir la seva?

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris