nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Mor Margaret Thatcher d'un infart cerebral

Qui fou coneguda com la «dama de ferro» és l'única dona que ha arribat al lloc de primera ministra al Regne Unit

21426

Thatcher ocupà el càrrec entre els anys 1979 i 1990.

SUZANNE PLUNKETT - REUTERS - X90

L'exprimera ministra britànica Margaret Thatcher ha mort aquest dilluns d'un infart cerebral, segons ha informat el seu portaveu, Lord Bell.

«Amb gran tristesa, Mark i Carol Thatcher han anunciat que la seva mare, la baronessa Thatcher, ha mort pacíficament aquest matí després d'un infart cerebral», ha declarat el portaveu, citat per SkyNews.

Qui fou coneguda com la «dama de ferro», l'única dona que ha arribat al lloc de primera ministra al Regne Unit i es va enfrontar a l'Argentina en la guerra de les Malvines el 1982, va estar al poder entre 1979 i 1990.

Nascuda el 13 d'octubre de 1925 a Grantham (al nord d'Anglaterra), la política «tory» procedia d'una família modesta.

Thatcher va guanyar els comicis de 1979 en moments que el Partit Laborista estava afeblit i la societat britànica vivia convulsa entre vagues i crisi econòmica.

La seva arribada al poder va suposar una completa transformació del Regne Unit i suposà la privatització d'indústries estatals i el transport públic (trens i autobusos); la reforma dels sindicats, als quals pràcticament va allunyar de tota casta de poder, la reducció dels imposts i de la despesa pública i la flexibilitat laboral.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Es veia venir, fa mes de 7 anys

I de què podia morir, si no?
El cap ja fa temps que el tenia esflorat.

Valoració:3menosmas
Per Quin alè, fa mes de 7 anys

No l´enyoraré ni mica!

Arriba a tothom. A tothom, senyories!

Valoració:1menosmas
Per llorenç, fa mes de 7 anys

uiiuiuiui quin esquerranisme rabiós que llegesc!!!!!!!
una dona de baixa posició social, que amb els dobbers estalviats fent feina a sa botiga de son pare i sa mare se n'anà a estudiar químiques a Oxford, fou la 2ª dona més poderosa, després de la Reina, d'un dels paÏsos més poderosos del món; sense més ajuda que un gran cervell, un esperit incansable, unes idees fortes i clares i sempre disposta a donar el millor de si mateixa.
cometé grans errors, com qualsevol dirigent, però també grans encertades com fou l'enfortiment de la lliura esterlina, la baixada de la inflacció i del deute públic.
una gran dona dins un món de no sempre grans homes.
una feminista de dretes, un ca verd, en definitiva, per a tots aquells que van amb cucales i els hi pesa més una ideologia que no una trajectòria vital clarament fascinant

Valoració:-3menosmas
Per Es Metge Guinyot, fa mes de 7 anys

Infart cerebral?

Pot ser, però:

A) S'ha de tenir cervell.
B) Si es compleix A, aquest no ha de ser de ferro.

Diagnòstic: Na "Peggy" era una cap de suro i ha mort a causa de les infiltracions de laca que han acabat per impregnar la massa encefàlico-surenca.

Al Cel Sia sols que no torn. Encara que crec que anirà a fer companyia al seu amic Pinochet a les calderes de l'Infern.

Valoració:4menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 7 anys

No s'ha perdut gran cosa, potser tenia molta personalitat i era intel·ligent, però tot ho utilitzava contra es i ses dèbils. En tots es anys que fou cap de govern, no posà ni una sola dona de ministra, es deia que perquè no volia que li fessin ombra, cosa que contrasta amb na Gro Harlem Bruntland, homòloga seua noruega des mateixos anys vuitantes, que nodrí generosament de representació femenina es seus gabinets. Fins es final mantengué sa intransigència a l'Ulster, amb sa mineria, en ses privatitzacions, en s'antieuropeïsme... a part des seu suport mica amagat an es general Pinochet quan aquest estava detengut a Londres. En fi, un desastre

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris